Рецепт Варення з кульбаб в мультиварці фото

Варення з кульбаб в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Лимон
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Варення з кульбаб більше нагадує мед. Воно дуже корисне, допомагає при багатьох хворобах. У холодні зимові дні це варення, як весняне сонечко, зігріє вас і наповнить енергією.

Опис приготування:

Пропоную вашій увазі яскраве, сонячне і дуже ароматне варення, яке за своєю структурою більше нагадує мед. Воно дуже корисне і дуже смачне. Приготувати його зовсім не так складно, як здається. Варення можна зварити на плиті, а можна за допомогою мультиварки. Готуємо?

1. Насамперед шукаємо місце, де росте багато кульбаб і яке знаходиться далеко від доріг. Збираємо квітки кульбаби без стебел.

2. Швиденько промиємо квітки під проточною водою або замочимо їх хвилин на 20-30 в холодній воді. Нехай повспливают жучки, які люблять ховатися в квітках.

3. Наливаємо в чашу мультиварки воду, додаємо цукор. Включаємо режим"Суп" або"Варення" , встановивши час 20 хвилин. За цей час цукор повинен розчинитися.

4. Викладаємо квітки в сироп, перемішуємо і готуємо на тій же програмі ще 20 хвилин. Ми залишаємо варення годин на 8 настоюватися.

5. Потім проціджуємо його, віджимаємо і викидаємо квітки. А варення виливаємо в чашу мультиварки, додаємо сік лимона, варимо 15 хвилин все на тій же програмі, що і раніше.

6. Гарячим заливаємо варення в невеликі чисті стерилізовані банки, закриваємо кришками. Має вийти 500-600 грамів варення.

Смачне варення готове!

  • Квітки кульбаби - 300 штук
  • Цукор - 900 грам
  • Лимон - 1 штука
  • Вода - 750 грам
Пропоную вашій увазі яскраве, сонячне і дуже ароматне варення, яке за своєю структурою більше нагадує мед. Воно дуже корисне і дуже смачне. Приготувати його зовсім не так складно, як здається. Варення можна зварити на плиті, а можна за допомогою мультиварки. Готуємо?

1. Насамперед шукаємо місце, де росте багато кульбаб і яке знаходиться далеко від доріг. Збираємо квітки кульбаби без стебел.

2. Швиденько промиємо квітки під проточною водою або замочимо їх хвилин на 20-30 в холодній воді. Нехай повспливают жучки, які люблять ховатися в квітках.

3. Наливаємо в чашу мультиварки воду, додаємо цукор. Включаємо режим"Суп" або"Варення" , встановивши час 20 хвилин. За цей час цукор повинен розчинитися.

4. Викладаємо квітки в сироп, перемішуємо і готуємо на тій же програмі ще 20 хвилин. Ми залишаємо варення годин на 8 настоюватися.

5. Потім проціджуємо його, віджимаємо і викидаємо квітки. А варення виливаємо в чашу мультиварки, додаємо сік лимона, варимо 15 хвилин все на тій же програмі, що і раніше.

6. Гарячим заливаємо варення в невеликі чисті стерилізовані банки, закриваємо кришками. Має вийти 500-600 грамів варення.

Смачне варення готове!

Схожі рецепти