Варення з каштанів
(покроковий рецепт з фото)
Знову я продовжую дивуватися тому, чого тільки не придумають в кулінарному світі! Нещодавно в інтернеті випадково знайшла рецепт про те, як приготувати варення з каштанів. Незвично? Про, що! І дуже смачно!
Таку заготовку зробить не кожна домогосподарка. Оскільки головний інгредієнт дістати складно, якщо ви не живете в тій частині країни, де росте каштан. Але, якщо є можливість його дістати, то спробуйте зробити цей десерт. Оригінальний і солодкий, він вдало буде поєднуватися з незвичайною випічкою.
- Каштан - 1 кілограм
- Цукор - 1, 2 кілограма
- Лимонна кислота - 10 грам
- Гвоздика - 6 штук(butonchiki)
Каштани очистіть від шкаралупи і трохи наріжте, якщо хочете. Бланшируйте їх в гарячій воді на сковороді протягом 20 хвилин. Потім охолодіть їх в холодній воді.
Після знову бланшуйте горіхи протягом 20 хвилин, і знову охолодіть. У двох літрах води з цукром зваріть сироп. Додайте в нього лимонну кислоту з каштанами.
Прокип'ятіть варення протягом 5 хвилин, залиште на годину. Потім ще раз прокип'ятіть 5 хвилин і повторіть процедуру. Після варіть 25 хвилин, як тільки варення охолоне, можете його пробувати.