Варення з кабачків в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам простий рецепт приготування варення з кабачків в хлібопічці. Це не зовсім стандартний варіант приготування, але вийшло варення цілком гідно конкурує з будь-яким іншим.
Опис приготування:
Щоб приготувати варення з кабачків в хлібопічці, слідуємо інструкції:
1. Нарізаємо кабачки на дрібні шматочки, попередньо промивши цілий кабачок в холодній воді. Насіння видаляємо ножем. Ми залишаємо овочі замочують у холодній воді на кілька хвилин.
2. Лимон очищаємо від цедри, натираємо її на тертці. Лимони ріжемо на невеликі шматочки.
3. Персик очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку і ще нарізаємо персик на невеликі шматочки.
4. Цукор, лимон і персик змішуємо з цукром в одній мисці.
5. Дістаємо кабачки з миски, де вони замочуються і кидаємо їх в іншу миску з лимонами і персиком. Перемішуємо.
6. Ми залишаємо все в хлібопічці на на 15-20 хвилин. Повторюємо процедуру ще 2 рази.
7. Готуємо банки. Стерилізуємо їх, ошпарівая кип'яченою водою. Кришки тримаємо в окропі протягом 5 хвилин.
8. Заливаємо варення в банки. Закочує їх і залишаємо остигати. Коли варення охолоне, його можна подавати до столу. Зберігається воно може необмежену кількість часу.
- Кабачки - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 2 штуки
- Персик - 1 штука
1. Нарізаємо кабачки на дрібні шматочки, попередньо промивши цілий кабачок в холодній воді. Насіння видаляємо ножем. Ми залишаємо овочі замочують у холодній воді на кілька хвилин.
2. Лимон очищаємо від цедри, натираємо її на тертці. Лимони ріжемо на невеликі шматочки.
3. Персик очищаємо від шкірки, видаляємо кісточку і ще нарізаємо персик на невеликі шматочки.
4. Цукор, лимон і персик змішуємо з цукром в одній мисці.
5. Дістаємо кабачки з миски, де вони замочуються і кидаємо їх в іншу миску з лимонами і персиком. Перемішуємо.
6. Ми залишаємо все в хлібопічці на на 15-20 хвилин. Повторюємо процедуру ще 2 рази.
7. Готуємо банки. Стерилізуємо їх, ошпарівая кип'яченою водою. Кришки тримаємо в окропі протягом 5 хвилин.
8. Заливаємо варення в банки. Закочує їх і залишаємо остигати. Коли варення охолоне, його можна подавати до столу. Зберігається воно може необмежену кількість часу.