Рецепт Варення з айви в хлібопічці фото

Варення з айви в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Айва
Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей , На сніданок , Десерт
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 1
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Якщо вам раптом захотілося ароматного варення з айви, то зовсім необов'язково ставити таз на плиту і довго возитися з ним, адже ви можете приготувати для себе невелику баночку варення в хлібопічці.

Опис приготування:

Звичайно, якщо ви вирішили підійти до справи ґрунтовно і хочете заготовити велику кількість варення на всю зиму, то цей простий рецепт варення з айви в хлібопічці вам точно не підійде. Однак якщо ви, як і я, любите готувати улюблені ласощі невеликими порціями, але з різних фруктів і ягід, то хлібопічка для цих цілей підходить ідеально. У ній виходить неймовірно смачне варення, причому готувати його тут набагато зручніше і простіше, але оскільки чаша у нас не дуже великого обсягу, то і варення вийде зовсім небагато. До речі, такий рецепт приготування варення з айви в хлібопічці незамінний для зимового часу, адже в магазинах цей фрукт продається цілий рік, тому ви в будь-який час зможете порадувати себе і своїх рідних свіжозвареним варенням.

  • Айва - 700 грам
  • Цукор тростинний - 500 грам
  • Сік лимонний - 20 грам
варення з айви в хлібопічці - фото крок 1
Для початку вибираємо стиглі міцні плоди і гарненько промиваємо їх, потім витираємо насухо.
варення з айви в хлібопічці - фото крок 2
Видаляємо з айви серцевину і нарізаємо м'якоть на невеликі шматочки.
варення з айви в хлібопічці - фото крок 3
Вставляємо в форму хлібопічки лопатку, викладаємо в неї Нарзан айву і засипаємо цукром. Встановлюємо форму в чашу хлібопічки, вибираємо режим"Варення" , час в ньому виставляється автоматично. Лимонний сік в варення додаємо приблизно за 20 хвилин до його готовності.
варення з айви в хлібопічці - фото крок 4
Гаряче варення перекладаємо в стерилізовану баночку і відправляємо на зберігання в прохолодне місце або ж подаємо його відразу до столу і з'їдаємо з чайком. Смачного!

Схожі рецепти