Варення з чорниці в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)
Цей незвичайний, але простий рецепт варення з чорниці в хлібопічці мені порадила подруга, з тих пір я такий спосіб готування дуже полюбила. Густе, ароматне варення виходить дуже смачним.
Смачне, ароматне і дуже корисне варення з чорниці в хлібопічці в домашніх умовах завжди у мене виходило дуже красивим на вигляд, ягоди як би желирующих у власному соку, а лимонна цедра додає цікавий вид і чудовий аромат. Спробуйте!
- Чорниця - 1 кілограм
- Цукор - 500 грам
- Лимон - 1 штука
1. Ягоди перебираємо, чистимо від сміття, і моєму. Обсушити рушником.
2. Розміщуємо в чашу хлібопічки і перемішуємо з цукром.
3. Вичавлюємо з лимона сік. Якщо хочете - можна додати ще й цедру.
4. Виставляємо режим "джем" і, періодично помішуючи, доводимо до потрібної густоти. Закочує в стерильні банки на зиму.