Варення з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Варення з гарбуза готують багато, але я пропоную Вам свій варіант цього варення. Воно виходить дуже ароматним, пряним і смачним. Готується таке варення дуже просто! Заходьте і знайомтесь з рецептом.
Опис приготування:
Якщо у Вас немає під рукою апельсина, - не біда! Сміливо додавайте будь-який інший цитрусовий: лимон, вапно, грейпфрут або мандарин. І з кожним з цих плодів варення заграє по-новому. Кислинка і велика кількість прянощів пожвавить ніжне варення яскравими фарбами!
- Гарбуз - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Гвоздика (бутони) - 5-6 штук
- Дущістий перець горошком - 7-8 штук
- Лимон або апельсин - 2 штуки
1. Гарбуз почистіть і наріжте кубиками.
2. Апельсин почистіть і подрібніть за допомогою блендера.
3. Гарбуз покладіть в каструлю і засипте цукром. Залиште на кілька годин, щоб гарбуз дала сік.
4. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 30 хвилин. Додайте подрібнений апельсин.
5. Ще раз доведіть варення до кипіння і зніміть з вогню.
6. Смачного!