Рецепт Варення з гарбуза фото

Варення з гарбуза
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Гарбуз
Літні
Солодке , Заготовки , Варення
Кількість порцій: 8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Варення з гарбуза готують багато, але я пропоную Вам свій варіант цього варення. Воно виходить дуже ароматним, пряним і смачним. Готується таке варення дуже просто! Заходьте і знайомтесь з рецептом.

Опис приготування:

Якщо у Вас немає під рукою апельсина, - не біда! Сміливо додавайте будь-який інший цитрусовий: лимон, вапно, грейпфрут або мандарин. І з кожним з цих плодів варення заграє по-новому. Кислинка і велика кількість прянощів пожвавить ніжне варення яскравими фарбами!

  • Гарбуз - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Гвоздика (бутони) - 5-6 штук
  • Дущістий перець горошком - 7-8 штук
  • Лимон або апельсин - 2 штуки
варення з гарбуза - фото крок 1
1. Гарбуз почистіть і наріжте кубиками.
варення з гарбуза - фото крок 2
2. Апельсин почистіть і подрібніть за допомогою блендера.
варення з гарбуза - фото крок 3
3. Гарбуз покладіть в каструлю і засипте цукром. Залиште на кілька годин, щоб гарбуз дала сік.
варення з гарбуза - фото крок 4
4. Доведіть до кипіння і варіть на невеликому вогні близько 30 хвилин. Додайте подрібнений апельсин.
варення з гарбуза - фото крок 5
5. Ще раз доведіть варення до кипіння і зніміть з вогню.
варення з гарбуза - фото крок 6
6. Смачного!

Схожі рецепти