Варення з гарбуза з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Варення з гарбуза з курагою завжди варила моя тітонька. Найцікавіше, що варення у неї завжди було різне, то воно було бурштинове і прозоре, то якась руда розмазня. Але завжди воно було смачне!
Варення з гарбуза з курагою рекомендується дітям і літнім людям. Воно дуже корисне. За смаком порівняти його з чимось важко - краще один раз зварити і спробувати, щоб зрозуміти. Благо інгредієнти доступні і недорогі. Всім, хто зацікавився, рецепт варення з гарбуза з курагою - в допомогу
Пробуйте, успіхів!
- Гарбуз - 2 кілограма
- Чорнослив - 800 грам
- Цукор - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
Гарбуз почистити і нарізати шматочками.
Курагу помити, обсушити і порізати шматочками.
Гарбуз засипати цукром і залишити на 2 годину, щоб гарбуз дала сік.
Гарбуз варити 20 хвилин, потім додати курагу і варити до готовності ще близько 20 хвилин. Для 5 хвилин додати сік лимона.
Гаряче варення розкласти по банкам. Смачного!