Варення з гарбуза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Поглянувши на це сонячне варення і спробувавши його, відразу і не зрозумієш з чого ж воно приготовлено. Але таке варення настільки смачне, що в його просто неможливо не закохатися з першого ложечки.
Гарбуз чудовий овоч, який чомусь не всім подобається за смаком, але і для таких гурманів є відмінне рішення, адже можна приготувати варення з гарбуза на зиму в домашніх умовах. Воно виходить дуже яскраве і соковите, а смак самої гарбуза тут практично не відчувається, найчастіше в нього так само додають апельсини або лимони, але особисто я віддаю перевагу обліпиху. Ця ягода відмінно поєднується з гарбузом, і в результаті у варення вийдуть досить цікавий і екзотичний смак, схожий чимось на ананасовий. Все в нашій сім'ї їдять такі ласощі з задоволенням, навіть діти, які на дух не перетравлюють гарбуз, від цього варення ніколи не відмовляються. Так що не важливо, любите ви цей сонячний овоч чи ні, але все ж спробувати цей простий рецепт варення з гарбуза на зиму ви просто зобов'язані, і я впевнена, що ви про це не пошкодуєте.
- Гарбуз - 2 кілограма
- Обліпиха - 300 грам (можна замінити 2 апельсинами)
- Цукор - 5 склянок
- Вода - 1 Склянка