Рецепт Варення з гарбуза на зиму фото

Варення з гарбуза на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Гарбуз
Низькокалорійні, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Заготовки, Варення

Поглянувши на це сонячне варення і спробувавши його, відразу і не зрозумієш з чого ж воно приготовлено. Але таке варення настільки смачне, що в його просто неможливо не закохатися з першого ложечки.

Гарбуз чудовий овоч, який чомусь не всім подобається за смаком, але і для таких гурманів є відмінне рішення, адже можна приготувати варення з гарбуза на зиму в домашніх умовах. Воно виходить дуже яскраве і соковите, а смак самої гарбуза тут практично не відчувається, найчастіше в нього так само додають апельсини або лимони, але особисто я віддаю перевагу обліпиху. Ця ягода відмінно поєднується з гарбузом, і в результаті у варення вийдуть досить цікавий і екзотичний смак, схожий чимось на ананасовий. Все в нашій сім'ї їдять такі ласощі з задоволенням, навіть діти, які на дух не перетравлюють гарбуз, від цього варення ніколи не відмовляються. Так що не важливо, любите ви цей сонячний овоч чи ні, але все ж спробувати цей простий рецепт варення з гарбуза на зиму ви просто зобов'язані, і я впевнена, що ви про це не пошкодуєте.

  • Гарбуз - 2 кілограма
  • Обліпиха - 300 грам (можна замінити 2 апельсинами)
  • Цукор - 5 склянок
  • Вода - 1 Склянка
варення з гарбуза на зиму - фото крок 1
Наливаємо в таз або велику каструлю стакан води і ставимо її на вогонь. Як тільки вода закипить, ми починаємо всипати в нього цукор по одній склянці, постійно помішуючи масу. Коли один стакан цукру розчиниться, додаємо другий, потім третій і так далі, в результаті у нас повинен вийти густий цукровий сироп.
варення з гарбуза на зиму - фото крок 2
У приготовлений сироп викладаємо обліпиху, трохи розтираємо її і доводимо масу до кипіння, але не кип'ятимо.
варення з гарбуза на зиму - фото крок 3
Тепер додаємо очищену від шкірки і нарізану на кубики гарбуз, перемішуємо все і варимо вариво на повільному вогні до тих пір, поки гарбуз не стане майже прозорою.
варення з гарбуза на зиму - фото крок 4
Потім розливаємо варення по чистим банкам і закриваємо їх кришками. Зберігати варення з гарбуза краще в холодильнику або іншому холодному місці.

Схожі рецепти