Рецепт Варення з яблук з курагою фото

Варення з яблук з курагою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Сухофрукти , Чорнослив
На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 3
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Яблучне варення приготоване разом з курагою виходить дуже ароматне. Смак збагачується і стає цікавіше. Взимку таке варення можна запропонувати до чаю, доповнити їм сирники або млинчики.

Опис приготування:

Для варення краще вибрати соковиті і тверді яблука з кислинкою. Варення з таких яблук смачніше. Кількість кураги корегуйте на свій смак.

  • Яблука - 1 кілограм
  • Цукор - 400-500 грам
  • Чорнослив - 200 грам
варення з яблук з курагою - фото крок 1
Підготуємо інгредієнти.
варення з яблук з курагою - фото крок 2
Видаляємо серцевину яблук і нарізаємо фрукт шматочками.
варення з яблук з курагою - фото крок 3
До яблук додаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь. Можна перемішати, щоб цукор швидше розчинився.
варення з яблук з курагою - фото крок 4
Варимо варення на малому вогні близько 30-40 хвилин.
варення з яблук з курагою - фото крок 5
Курагу нарізати невеликими шматочками і додаємо до яблук. Готуємо ще близько 10 хвилин. Кипляче варення кладемо в стерильні банки і закочує металевими кришками.
варення з яблук з курагою - фото крок 6
Варення з яблуком і курагою готове. Вдалих заготовок!

Схожі рецепти