Варення з яблук з курагою
(покроковий рецепт з фото)
Яблучне варення приготоване разом з курагою виходить дуже ароматне. Смак збагачується і стає цікавіше. Взимку таке варення можна запропонувати до чаю, доповнити їм сирники або млинчики.
Для варення краще вибрати соковиті і тверді яблука з кислинкою. Варення з таких яблук смачніше. Кількість кураги корегуйте на свій смак.
- Яблука - 1 кілограм
- Цукор - 400-500 грам
- Чорнослив - 200 грам

Підготуємо інгредієнти.

Видаляємо серцевину яблук і нарізаємо фрукт шматочками.

До яблук додаємо цукор і ставимо каструлю на мінімальний вогонь. Можна перемішати, щоб цукор швидше розчинився.

Варимо варення на малому вогні близько 30-40 хвилин.

Курагу нарізати невеликими шматочками і додаємо до яблук. Готуємо ще близько 10 хвилин. Кипляче варення кладемо в стерильні банки і закочує металевими кришками.

Варення з яблуком і курагою готове. Вдалих заготовок!