Варення з черешні густе
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити варення з черешні густе, ніжне і смачне. За консистенцією воно більше нагадує повидло або джем, так що якщо ви любите варення погустіше - вам сподобається!
Не знаю, як вам, а для мене такий рецепт приготування варення з черешні густого - один з найулюбленіших. Виходить дуже густе, з приємними нотками варення, яке добре підходить для всіляких начинок або соусів для випічки. А якщо ще і трохи алкоголю в нього додати - то аромат стане ще сильніше, рекомендую!
- Черешня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
1. Ягоди моєму, перебираємо, очищаємо від листочків, гілочок і кісточок.
2. Засипаємо цукром і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і тримаємо, щоб ягода пустила сік, а цукор розчинився.
3. Тепер рідкий сироп зливаємо, а ягоди продовжимо варити, поки варення не стане потрібної вам густоти.
4. Закочує в стерильні банки на зиму або ж охолоджуємо і подаємо самостійно!