Варення з білої черешні
(покроковий рецепт з фото)
Солодкі заготівлі завжди рятують взимку і навесні. Хочу показати, як приготувати варення з білої черешні. Воно стане в нагоді як начинка для пирогів, соус до млинців або просто як ласощі до чаю.
Варення з білої черешні є стравою азербайджанської кухні. В країні росте величезна кількість білої черешні, тому там і з'явився цей рецепт. Але якщо вам пощастило дістати хоча б кілограм цієї прекрасної ягоди, спробуйте приготувати варення з показаного рецептом.
- Біла черешня - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Вода - 0, 5 склянки
- Екстракт ванілі - За смаком
Черешню добре промийте і видаліть з неї кісточки. На плиту поставте воду, додайте в неї цукор. Доведіть сироп до кипіння.
Коли суміш на плиті закипить, додайте туди ягоди і зменшіть вогонь. Варіть майбутнє варення 15 хвилин, помішуючи. Потім зніміть з вогню і залиште до повного охолодження.
Після цього часу ще раз прокип'ятіть варення протягом 10 хвилин. Потім знову дайте йому повністю охолонути. І повторіть цю процедуру ще 2 рази.
Варення залийте в підготовлені банки і закрутіть кришками. Його можна законсервувати або ж просто щільно закупорити. Приємною дегустації!