Вареники з картоплею на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Вареники - недорога, ситна і дуже смачна їжа для всієї родини. Якщо ви готові витратити трохи часу на їх ліплення, то результатом точно залишитеся задоволені. Я ж ділюся з вами класним рецептом!
Хочу запропонувати вам на замітку рецепт вареників з картоплею на кефірі. Цей рецепт цікавий тим, що в начинку також доданий сир, який робить її неймовірно смачною і ніжною. До того ж, з нею дуже легко працювати, так що навіть новачок без праці сліпить акуратно варенички. Повірте, від них просто неможливо відірватися:)
- Картопля - 800 грам
- Сир - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка(+ 1/2 немає. L. В тісто)
- Борошно - 4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 1 Склянка
1. Картопля очистіть і відваріть в підсоленій воді до готовності. Воду злийте, відразу ж додайте в каструлю нарізаний дрібними кубиками сир. Накрийте кришкою і залиште хвилин на 5.
2. За цей час сир трохи підтане.
3. А далі можна розім'яти картопля з сиром блендером або товкачем. Начинка готова, нехай остигає.
4. Для приготування тіста з'єднайте яйце, просіяне борошно і дрібку солі.
5. Все ретельно перемішайте і залиште тісто на півгодинки. Після розділіть на кілька однакових частин і тонко розкачати на присипаної борошном поверхні.
6. За допомогою склянки виріжте кружечки.
7. У центр кожного викладіть ложку начинки, попередньо скачавши в кульку, щоб зручніше було ліпити.
8. Акуратно згорніть навпіл і закріпіть краю. Усе, вареник готовий!
9. Якщо ви часто готуєте дома вареники з різними начинками, то можна обзавестися ось такої спеціальної "лепілкой" .
10. Готові вареники варіть в підсоленій воді буквально 5 хвилин після закипання. Частина можна заморозити про запас.
Смачного!
Смачного!