Вафлі з вареним згущеним молоком
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт багатьом знайомий ще з дитинства. Раніше газові або електричні вафельниці були в будинку у кожного. Розповім найпопулярніший десерт дитинства, як приготувати вафлі з вареним згущеним молоком.
Найпопулярніший наповнювач для вафель (ріжків, трубочок, аркушів) - це згущене молоко. Можна використовувати звичайне згущене молоко або варене. Причому продається вже готова варене згущене молоко, що полегшує завдання.
Такі трубочки можна подавати на десерт, зробити їх для дитячого свята.
- Борошно - 1 ¾ Склянок
- Цукор - 3/4 склянки
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Вершки - 1/4 склянки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 125 грам
- Варене згущене молоко - 600 грам
1
Для вафель: змішайте воду з цукром і ванільним екстрактом, поступово додайте борошно і гарненько збивайте віночком, влийте вершки і рослинне масло. Гарненько перемішайте тісто, щоб не було грудочок.
2
Розігрійте вафельницу (у мене електрична). Влейте по центру 1 столову ложку тесту, миттєво закрийте кришку і випікайте до готовності (дійте за інструкцією до вафельниці).
3
Зніміть вафлю і відразу ж поверніть в трубочку або ріжок (я роблю за допомогою качалки). Продовжуйте випікати вафлі з тіста.
4
У чашу міксера покладіть розм'якшене вершкове масло, додайте варене згущене молоко і збивайте до утворення однорідної маси.
5
Перекладіть масу в кондитерський мішок і заповніть з його допомогою кремом вафлі. Смачного!