Вафлі для 5 хвилин
(покроковий рецепт з фото)
Маючи вдома таке дивне пристосування, як вафельницу, на кухні можна творити чудеса! Ось і сьогодні пропоную спробувати простий рецепт вафель за 5 хвилин, дивовижного бельгійського сніданку. Спробуйте!
Безумовно, я вважаю вафельницу своїм найулюбленішим кухонним придбанням, - сніданки можна урізноманітнити, як тільки завгодно, та й самі вафлі подавати з чим завгодно. Наприклад, такі ось вафлі за 5 хвилин в домашніх умовах я найчастіше подаю з медом і свіжими фруктами. А якщо замість коньяку додати червоне вино, - то виноград до вафлям сам Бог велів подати! словом, розповідаю, як приготувати вафлі за 5 хвилин!
- Дріжджі сухі - 10 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 250 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Яйця - 4 штуки
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Коньяк - 2 Ст. Ложки (можна замінити будь-яким спиртовим напоєм)
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Ванільна есенція - 1 Чайна ложка
1. Молоко підігріваємо і розчиняємо в ньому дріжджі і цукор. Чекаємо, поки підніметься "шапочка" .
2. Шапочку можна і не чекати, а тим часом відокремити яєчні білки від жовтків. Збиваємо білки до піків з дрібкою солі.
3. У підготовлену дріжджову суміш додамо яєчні жовтки, ложку цукрової пудри, коньяк і ванілін. Перемішаємо.
4. Тепер в цю суміш додаємо борошно і розтоплене вершкове масло.
5. І в останню чергу - збиті білки. Акуратно перемішати, і залишимо тісто трохи постояти, щоб збільшилася в обсягах.
6. Розігріваємо вафельницу, і 5 хвилин випікаємо з кожного боку кожну вафлю. Подаємо, посипавши цукровою пудрою, з медом, кленовим сиропом, і чим тільки захочете!