Торт «Зебра»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 7-9
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Такий смугастий торт, напевно, готувала кожна господиня на початку своєї кулінарної діяльності. Готувати його нескладно, але виходить він святковим і красивим. Дивіться, як приготувати торт"Зебра" .
Опис приготування:
Сметанний крем, яким просочуються коржі торта, роблять його ніжним і смачним. Можна подати його як кекс, а можна просочити кремом або сиропом, варенням або джемом. Кожен раз у вас будуть виходити різні варіанти торта. А я пропоную поки дізнатися, як приготувати торт"Зебра" .
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло або маргарин - 200 грам
- Яйця - 5 штук
- Крем - 500 грам
- Борошно - 300-350 грам
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Какао - 4 Ст. Ложки
- Крем - 400-500 грам (крем)
- Цукор - 150 грам (крем)
- Ванільний цукор - 2 чайних ложки (крем)
- Вершкове масло - 100 грам (глазур)
- Молоко - 5 Ст. Ложок (глазур)
- Цукор - 6-7 Ст. Ложок (глазур)
- Какао - 5 Ст. Ложок (глазур)
1. В першу чергу приготуємо тісто для нашого торта. Підготуйте необхідні інгредієнти.
2. Розм'якшене масло потрібно розтерти з цукром. Збийте окремо яйця, додайте їх в масляну суміш. Додати в масу сметану, перемішайте. Просіяне борошно змішайте з розпушувачем і додайте в рідку масу. Замішуємо тісто. Воно вийде не дуже густим.
3. Приготуйте дві невеликі миски, розділити тісто на дві частини. В одну частину потрібно додати какао і добре перемішати, щоб не було залишків сухого какао і грудочок.
4. Приготуйте форму для випічки, змастіть її маслом. Вам знадобиться столова ложка. Виливаємо в середину форми 1-2 ложки темного тіста. Прямо на нього виливаємо 1-2 ложки світлого тіста. Таким чином, в форму виливаємо половину нашого тесту. Тому що з цієї кількості тесту у нас повинно вийти два коржа. Духовку розігрійте до 180 градусів. Випікайте в ній коржі по одному (близько 25-30 хвилин).
5. Поки коржі печуться, можна приготувати крем. Для цього збийте міксером сметану з цукром і ваніллю.
6. Готові коржі остудіть на решітці. Викладіть корж на блюдо, змастіть його рясно кремом, а потім закрийте другим коржем.
7. Нам залишилося зварити глазур. Заздалегідь її НЕ варіть, щоб вона не застигла в посуді. Розтопіть в каструльці масло, додайте в нього молоко, какао, цукор. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть, поки глазур не почне густіти. Полийте готовий торт глазур'ю.
8. Зверху його можна прикрасити по своєму смаку. Прикрийте торт смужками з фольги.
9. Присипте його тепер цукровою пудрою.
10. Наш торт готовий. Смачного!