Рецепт Торт з маскарпоне фото

Торт з маскарпоне
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Фрукти, Сир, Лимон, Маскарпоне
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Торти

Хочу поділитися дуже цікавою і простий ідеєю, як приготувати торт з маскарпоне з насиченою м ароматної лимонної ноткою. Це дивовижний десерт, апетитний і неймовірно смачний!

Цей цікавий тортик стане справжньою родзинкою вашого столу. Тонкий хрусткий корж прекрасно поєднується з ніжною кремовою начинкою. Сама технологія приготування чимось нагадує чізкейк, так що любителі цих ласощів точно оцінять рецепт по достоїнству. Крім лимона ви можете використовувати і інші цитрусові, але в такому випадку потрібно коригувати кількість цукру.

  • Кішечка - 5 штук (або крекери)
  • Коричневий цукор - 100 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Лимон - 5 штук
  • Яйце - 4 штуки
  • Маскарпоне - 500 грам
  • Вершки - 300 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крохмаль - 1 Ст. Ложка
  • Желатин - 1 Ст. Ложка
торт з маскарпоне - фото крок 1
1. Для початку потрібно зайнятися коржем. Pokrošite кошеня, печиво або сухі крекери і викладіть в чашу блендера. Подрібніть і додайте туди коричневий цукор.
торт з маскарпоне - фото крок 2
2. Наріжте дрібними кубиками вершкове масло і додайте в чашу. Знову збийте, поки маса не стане однорідною. Можна додати 1-2 чайні ложки води, якщо крихта занадто суха.
торт з маскарпоне - фото крок 3
3. У жароміцних форму викладіть крихту і розрівняйте і утрамбуйте, щоб вийшов рівний корж. Надішліть форму в холодильник на півгодинки. Після розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте корж 20 хвилин.
торт з маскарпоне - фото крок 4
4. Вичавіть з лимонів сік. У невеликій кількості соку замочіть желатин і залиште набухати. Натріть на дрібній тертці цедру трьох лимонів. Цукор і кукурудзяний крохмаль викладіть в сотейник. Додайте збиті яйця, сік лимона. Поставте на вогонь і млоїте, постійно помішуючи, хвилин 5. Зніміть з вогню, з'єднайте з замоченим желатином і цедрою.
торт з маскарпоне - фото крок 5
5. Лимонний крем повинен охолонути до кімнатної температури, а тим часом можна збити маскарпоне і вершки.
торт з маскарпоне - фото крок 6
6. Акуратно з'єднайте вершки, маскарпоне і лимонний крем. Все ретельно перемішайте і викладіть на корж. Надішліть в холодильник мінімум на 4 годину.
торт з маскарпоне - фото крок 7
7. Перед подачею можна прикрасити тортик свіжими ягодами, шматочками лимона або карамельним соусом, наприклад. Смачного!

Схожі рецепти