Рецепт Торт «трухлявий пень» (класичний) фото

Торт «трухлявий пень» (класичний)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Торти
Кількість порцій: 12
Час приготування: 13 г. 0 хв.

Хочете здивувати своїх домашніх смачним, красивим десертом? Тоді варто звернути увагу на ніжний, в міру солодкий класичний торт «Трухлявий пень», який зможе приготувати навіть починаюча господиня.

Опис приготування:

Розповім, як приготувати без проблем і з простих продуктів торт «Трухлявий пень» з варенням і сметанним кремом. Варення підходить будь-який, але краще вибрати варення з кислинкою. Якщо ви любите горіхи, їх теж можна додати. Прикрасити цей торт можна шоколадною глазур'ю, бісквітної крихтою, печивом «грибочки», горішками і листям свіжої м'яти.

  • Борошно пшеничне - 2 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Варення - 1 Склянка
  • Крем - 3 склянки
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Яйця - 3 штуки
  • Чорнослив - 100 грам
  • Чорнослив - 100 грам
  • Шоколад темний, для прикраси - За смаком
  • Безе, для прикраси - За смаком
1
Нагрейте духовку до 180 градусів. Великий деко з бортиками застеліть папером для випічки.
2
Сухофрукти вимийте, залийте теплою водою і залиште на 10 хвилин. Потім злийте воду, курагу і чорнослив обсушити і дрібно наріжте.
3
Займемося тестом. Вилийте 1 стакан сметани в невелику миску, додайте соду і залиште на кілька хвилин.
4
У великій мисці злегка збийте яйця з 1 склянкою цукру, додайте сметану з содою, варення і перемішайте до однорідної суміші.
5
Додайте підготовлені сухофрукти і перемішайте.
6
У цю суміш частинами додайте просіяне борошно і перемішайте до отримання негустого, однорідного тесту (як для бісквіта).
7
Тісто вилийте в підготовлений лист і випікайте в гарячій духовці 20-25 хвилин, до готовності.
8
Приготуємо крем. Змішайте залишилася сметану з цукром, збийте міксером до отримання густого крему і приберіть в холодильник.
9
Готовий корж зніміть з дека і відокремте папір. Перекладіть корж на стіл і обріжте нерівні краї. З обрізків зробіть бісквітну крихту.
10
Теплий корж розрізати вздовж на 3 смужки однакової ширини і
Змастіть 1/3 сметанним кремом, промащуючи краю і зрізи. Залиште коржі при кімнатній температурі, щоб вони охололи і просочилися кремом.
11
Потім ще раз рясно змастіть коржі 1/3 крему, решта якого піде на прикрасу верху і боків торта.
12
Тепер одну смужку тесту з кремом скрутіть в тугий рулетик, встик прикладіть другу смужку тесту і продовжуйте згортати, так само поступите і з останньої смужкою тіста. В результаті має вийти туго згорнутий рулон з бісквіту з кремом.
13
Щоб рулон не розгорнувся, оберніть його папером для випічки, а на верх покладіть дерев'яну дошку і приберіть бісквіт в холодильник на ніч.
14
Звільніть торт від паперу, покрийте верх і боки сметанним кремом або шоколадною глазур'ю, перекладіть на блюдо і прикрасьте на свій смак, надаючи вид порохнявого пня.
15
Поставте готовий торт ще на 2 години в холодильник перед подачею на стіл. Смачного!

Схожі рецепти