Торт «трухлявий пень» (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Торт гарний, практичний і дуже смачний. Замість витрати грошей на магазинну "хімію", витратьте трохи часу і приготуйте на святкове застілля цей чудовий торт. Всім гостям сподобається!
Цей торт коштує витраченого часу і зусиль. Дуже смачні трубочки з ароматною начинкою в ніжному сметанному кремі - це просто ідеальний десерт. Такий торт можна подати і до святкового столу, і приготувати в звичайний вихідний день, щоб порадувати рідних смачною солодкою випічкою. Рецепт, як приготувати торт «Трухлявий пень», хоч і досить довгий, але дуже простий. Що, повозитися треба, але не більше, ніж з Медовик або київським тортом. Дуже раджу торт «Трухлявий пень» до приготування!
- Чорнослив - 250 грам
- Ізюм - 250 грам
- Цукровий пісок - 400 грам(150 г - в тісто, 250 г - в крем)
- Крем 21% - 900 грам(250 г - в тісто, 650 г - в крем)
- Борошно - 3, 5-4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Загущувач для сметани - 12 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Перед початком приготування тіста замочіть в гарячій воді окремо - родзинки і окремо -курагу.
Для тесту змішайте цукор з яйцем.
Потім додайте сметану і соду, погашену оцтом. Перемішайте до однорідного стану.
Всипте просіяне борошно і замісити м'яке тісто. Не переборщити з борошном, щоб тісто не стало занадто щільним. Воно повинно злегка липнути до рук. Готове тісто накрийте харчовою плівкою і відправте в холодильник на 1 час.
Тим часом підготуйте начинку. Ізюм відіжміть від води і подрібніть в блендері до стану кашки.
Точно так же подрібніть і курагу.
Тісто вийміть з холодильника. Розділіть його на 6 частин, кожну з яких розкачайте у вигляді довгастого овалу. Викладіть начинку рівним шаром.
Загорніть тісто в рулет. В результаті має вийти 3 рулету з родзинками і 3 рулету з курагою.
Випікайте рулети 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Готові рулети охолодіть.
Кожен рулет поріжте на шматочки довжиною 3-4 см, попередньо обрізавши краю (вони знадобляться для прикраси торта).
Сметану для крему збийте з цукром і загустителем.
Повинна вийти досить густа і пишна маса.
Тепер підготуйте форму для торта. Діаметр форми повинен бути 20-22 см. Можна взяти металеву форму для запікання, керамічну форму, як у мене, або навіть звичайну каструлю відповідного діаметру. Внутрішню поверхню форми застеліть харчовою плівкою. Кожен шматочок рулету умочіть в крем і поставте (стоячи) в форму.
Шматочки викладіть горизонтально, також вмочивши їх в крем. Накрийте форму зверху харчовою плівкою, надішліть її в холодильник на 2-3 годину.
Потім форму переверніть на велику тарілку або блюдо. Спочатку зніміть форму, а потім акуратно зніміть харчову плівку. Повапните торт з усіх боків залишками крему. Кінчики рулетиков, які ми залишили, подрібніть ножем. Обсипте отриманої крихтою верх і боки торта. Загалом, торт готовий. Надішліть його знову в холодильник на 5-6 годин, а краще - на ніч, щоб він гарненько просочився. Я поспішила і розрізала торт через 3 годину. Як вид, шматочки ще не досить схопилися, але все одно було дуже смачно. Отже, почекайте необхідний час - і приємного чаювання!