Рецепт Торт «трухлявий пень» на вершках фото

Торт «трухлявий пень» на вершках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка, Солодке, Торти

Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ніжного торта. Цей торт стане справжньою знахідкою для дитячого свята. Та й дорослі не проти будуть їм поласувати!

Для приготування цього торта можна використовувати будь-яке варення. Але особливо хочеться відзначити варення з чорної смородини. З ним смак бісквіта мені подобається найбільше. Пробуйте!

  • Яйце - 3 штуки
  • Цукор - 170 грам
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Варення - 200 мілілітрів
  • Сода - 1 чайних ложок
  • Борошно - 2 склянки
  • Крем 30 % - 500 грам
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Шоколад - 100 грам (для прикраси)
торт
У кефір додайте соду. Перемішайте і залиште хвилин на 5.
торт
Поки кефір бродить з содою, починайте готувати тісто.
Для цього збийте яйця з цукром. Додайте варення і перемішайте.
торт
Влийте кефір. Всипте борошно, акуратно заважаючи, замісіть тісто.
торт
Тісто вилийте в форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-4 коржа.
торт
Для крему збийте сметану з цукровою пудрою і змастіть все коржі. Зберіть торт. Дайте йому постояти в холодильнику кілька годин, щоб крем застиг, а бісквіти просочилися.
торт
Шоколад натріть на тертці і обсипте верх і боки торта.
торт
При бажанні зверху можна теж прикрасити шоколадом.
Приємного чаювання!

Схожі рецепти