Торт «трухлявий пень» на вершках
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами рецептом дуже смачного і ніжного торта. Цей торт стане справжньою знахідкою для дитячого свята. Та й дорослі не проти будуть їм поласувати!
Для приготування цього торта можна використовувати будь-яке варення. Але особливо хочеться відзначити варення з чорної смородини. З ним смак бісквіта мені подобається найбільше. Пробуйте!
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 170 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Варення - 200 мілілітрів
- Сода - 1 чайних ложок
- Борошно - 2 склянки
- Крем 30 % - 500 грам
- Цукрова пудра - 200 грам
- Шоколад - 100 грам (для прикраси)
У кефір додайте соду. Перемішайте і залиште хвилин на 5.
Поки кефір бродить з содою, починайте готувати тісто.
Для цього збийте яйця з цукром. Додайте варення і перемішайте.
Для цього збийте яйця з цукром. Додайте варення і перемішайте.
Влийте кефір. Всипте борошно, акуратно заважаючи, замісіть тісто.
Тісто вилийте в форму для випічки і поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 40-50 хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на 3-4 коржа.
Для крему збийте сметану з цукровою пудрою і змастіть все коржі. Зберіть торт. Дайте йому постояти в холодильнику кілька годин, щоб крем застиг, а бісквіти просочилися.
Шоколад натріть на тертці і обсипте верх і боки торта.
При бажанні зверху можна теж прикрасити шоколадом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!