Рецепт Торт «трухлявий пень» з варенням фото

Торт «трухлявий пень» з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Страви без випічки
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Торти

Для любителів домашньої випічки без зайвого клопоту пропоную рецепт приготування торта "трухлявий пень" з варенням. Неймовірно ніжний і м'який, він буквально тане роті, при цьому дуже красивий і простий.

Класичний рецепт торта "трухлявий пень" з варенням підійде для будь-якої ягоди або фруктів. Це відмінний варіант простий, але в той же час вишуканою випічки. Такий десерт можна подати як до щоденного чаювання, так і на святковий стіл, якщо його правильно оформити.

  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Варення - 200 грам (за смаком)
  • Яйце - 1-2 штук
  • Борошно - 500-550 грам
  • Цукор - 400 грам
  • Крем - 400 грам
  • Сода - 1 Ст. Ложка
торт
1. З тестом все простіше не придумаєш. З'єднати в мисочці варення з кефіром і содою (гасити її не потрібно, так як кефір впорається з цим завданням).
торт
2. Яйця збити зі склянкою цукру і з'єднати з кефіром. Обидві маси як слід перемішати до однорідності.
торт
3. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто без грудочок. В рецепт приготування торта "трухлявий пень" з варенням може бути використано різну кількість борошна, так як багато залежить від консистенції варення.
торт
4. Тісто в будь-якому разі не буде щільним. Отриману масу потрібно розділити навпіл і вилити у форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 15-25 минут до готовности коржа (перевіряти на суху сірник або зубочистку).
торт
5. Коли корж готовий, його потрібно остудити як слід розрізати вздовж на 2 частини. Якщо торт "трухлявий пень" з варенням в домашніх умовах готується з більшої кількості інгредієнтів, тоді можна розрізати на 3 частини.
торт
6. Для приготування крему потрібно з'єднати сметану з цукром, що залишився і як слід збити. Також в цей простий рецепт торта "трухлявий пень" з варенням можна використовувати і будь-який інший крем на смак.
торт
7. Повністю остиглі коржі просочити кремом. Кількість також за бажанням - чим більше крему, тим більше вологим буде тортик.
торт
8. Коли всі коржі зібрані, можна прикрасити торт за бажанням. Потім залишити його на пару годин, щоб він як слід просочився.

Схожі рецепти