Торт «трухлявий пень» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів домашньої випічки без зайвого клопоту пропоную рецепт приготування торта "трухлявий пень" з варенням. Неймовірно ніжний і м'який, він буквально тане роті, при цьому дуже красивий і простий.
Класичний рецепт торта "трухлявий пень" з варенням підійде для будь-якої ягоди або фруктів. Це відмінний варіант простий, але в той же час вишуканою випічки. Такий десерт можна подати як до щоденного чаювання, так і на святковий стіл, якщо його правильно оформити.
- Кефір - 200 мілілітрів
- Варення - 200 грам (за смаком)
- Яйце - 1-2 штук
- Борошно - 500-550 грам
- Цукор - 400 грам
- Крем - 400 грам
- Сода - 1 Ст. Ложка
1. З тестом все простіше не придумаєш. З'єднати в мисочці варення з кефіром і содою (гасити її не потрібно, так як кефір впорається з цим завданням).
2. Яйця збити зі склянкою цукру і з'єднати з кефіром. Обидві маси як слід перемішати до однорідності.
3. Поступово всипати борошно, замішуючи тісто без грудочок. В рецепт приготування торта "трухлявий пень" з варенням може бути використано різну кількість борошна, так як багато залежить від консистенції варення.
4. Тісто в будь-якому разі не буде щільним. Отриману масу потрібно розділити навпіл і вилити у форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Відправити в розігріту духовку і випікати близько 15-25 минут до готовности коржа (перевіряти на суху сірник або зубочистку).
5. Коли корж готовий, його потрібно остудити як слід розрізати вздовж на 2 частини. Якщо торт "трухлявий пень" з варенням в домашніх умовах готується з більшої кількості інгредієнтів, тоді можна розрізати на 3 частини.
6. Для приготування крему потрібно з'єднати сметану з цукром, що залишився і як слід збити. Також в цей простий рецепт торта "трухлявий пень" з варенням можна використовувати і будь-який інший крем на смак.
7. Повністю остиглі коржі просочити кремом. Кількість також за бажанням - чим більше крему, тим більше вологим буде тортик.
8. Коли всі коржі зібрані, можна прикрасити торт за бажанням. Потім залишити його на пару годин, щоб він як слід просочився.