Пиріг «трухлявий пень» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Варення додають не тільки в якості прошарку, його використовують для приготування тіста. Розповім, як приготувати пиріг «Трухлявий пень» з варенням. Ви можете використовувати будь-який, що у вас є.
Запікайте разом цілісний корж, потім розріжте його на кілька частин або розділіть тісто на частини і промажте кожну сметанним кремом. Наполягайте пиріг мінімум 40-60 хвилин, а потім подавайте його до столу з чашкою чаю або ароматної кави. Замість сметани для крему можна використовувати згущене молоко або зробити заварний крем.
- Борошно - 2 склянки
- Кефір - 1 Склянка
- Апельсинове варення - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Сода харчова - 2 чайних ложки
- Курячі яйця - 2 штуки
- Крем - 1 Склянка
- Сир - 1 Склянка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Шоколад - За смаком
1. У миску або в чашу міксера вбийте курячі яйця, додайте до них цукровий пісок і збийте до утворення пінистої маси, додайте варення.
2. Кефір кімнатної температури змішайте з содою, потім влийте в миску до решти інгредієнтів.
3. Просійте в миску борошно і гарненько розмішайте тісто, щоб не було грудочок.
4. Умовно розділіть тісто 3 частини, випікайте кожну по черзі. Вилийте 1/3 тесту в роз'ємну форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
5. Готові коржі викладіть з форми на решітку і остудіть.
6. Змішайте сметану, сир і цукрову пудру, перемажьте кожен корж, прикрасьте залишками крему верхівку і краю. Додайте натертий шоколад і настоюйте пиріг кілька годин.