Рецепт Пиріг «трухлявий пень» з варенням фото

Пиріг «трухлявий пень» з варенням
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Варення додають не тільки в якості прошарку, його використовують для приготування тіста. Розповім, як приготувати пиріг «Трухлявий пень» з варенням. Ви можете використовувати будь-який, що у вас є.

Опис приготування:

Запікайте разом цілісний корж, потім розріжте його на кілька частин або розділіть тісто на частини і промажте кожну сметанним кремом. Наполягайте пиріг мінімум 40-60 хвилин, а потім подавайте його до столу з чашкою чаю або ароматної кави. Замість сметани для крему можна використовувати згущене молоко або зробити заварний крем.

  • Борошно - 2 склянки
  • Кефір - 1 Склянка
  • Апельсинове варення - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Сода харчова - 2 чайних ложки
  • Курячі яйця - 2 штуки
  • Крем - 1 Склянка
  • Сир - 1 Склянка
  • Цукрова пудра - 100 грам
  • Шоколад - За смаком
пиріг
1. У миску або в чашу міксера вбийте курячі яйця, додайте до них цукровий пісок і збийте до утворення пінистої маси, додайте варення.
пиріг
2. Кефір кімнатної температури змішайте з содою, потім влийте в миску до решти інгредієнтів.
пиріг
3. Просійте в миску борошно і гарненько розмішайте тісто, щоб не було грудочок.
пиріг
4. Умовно розділіть тісто 3 частини, випікайте кожну по черзі. Вилийте 1/3 тесту в роз'ємну форму і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин.
пиріг
5. Готові коржі викладіть з форми на решітку і остудіть.
пиріг
6. Змішайте сметану, сир і цукрову пудру, перемажьте кожен корж, прикрасьте залишками крему верхівку і краю. Додайте натертий шоколад і настоюйте пиріг кілька годин.

Схожі рецепти