Рецепт Торт «трухлявий пень» (як сметанник) фото

Торт «трухлявий пень» (як сметанник)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти
Страви без випічки
На святковий стіл
Випічка , Торти , Сметанник
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Незвичайне оформлення торта стане родзинкою святкового столу. Той випадок, коли назва не відповідає смаку. Цей соковитий, м'який сметанний торт з улюбленого варення підійде на всі випадки життя.

Опис приготування:

Не потрібно бути професійним кондитером, щоб знати, як приготувати торт"Трухлявий пень" , так як тут не знадобляться особливі навички.

Дуже радує той факт, що торту не треба наполягати багато годин, щоб той просочився як слід кремом.

Так як крем промащується по теплих коржам, він відразу добре всмоктується - і торт можна вживати відразу після приготування!

  • Яйця - 3 штуки
  • Цукор - 1 Склянка(130 грам)
  • Борошно - 2 склянки(360 грам)
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Оцет 9% - 3-4 чайних ложок
  • Крем - 1 Склянка(200 грам)
  • Згущене молоко - 100 грам
  • Варення абрикосове - 100 грам
  • Сухофрукти - 150 грам
  • Цукор - 130 грам (для крему)
  • Крем - 500 грам (для крему)
  • Шоколад - 200 грам (для крему)
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
торт
1. Почнемо готувати тісто.
Необхідно збити блендером 3 яйця в густу піну, потім додайте цукор і продовжите роботу блендером (до повного розчинення цукру).
торт
2. В отриману масу відправте все рідкі продукти: сметану, згущене молоко і варення, а потім перемішайте протягом 1-2 хвилин.
торт
3. Чайну ложку соди погасіть оцтом (можна, можливо, звичайно, замінити розпушувачем). Після того як додасте соду в майбутнє тісто, висипте борошно, почніть його замішувати. Дайте тесту постояти 5 хвилин, щоб почала працювати сода.
торт
4. Сухофрукти потрібно залити окропом. Нехай наполягають, поки буде готуватися тісто.
Я брала курагу та ізюм, але можна використовувати чорнослив, будь-які горіхи, шоколад. Потім воду злийте, дайте сухофруктам підсохнути. У разі необхідності розріжте великі шматочки на дрібні.
Підготовлені сухофрукти висипаємо в тісто, перемішуємо.
торт
5. На цьому етапі приступаємо до випічки нашого торта. Для цього потрібен великий лист, так як тісто потрібно викласти на пергамент тонким шаром. Потім ми будемо скачувати його в рулет. Відправляємо в розігріту до 170-180 градусів духовку на 18-20 хвилин.
торт
6. Для приготування крему краще взяти сметану 20% жирності (вона гущі, крем не буде потім розтікатися). Збиваємо її пару хвилинок, а потім відправляємо туди цукор або цукрову пудру. Продовжуємо збивати ще 2-3 хвилини до розчинення цукру. А далі для аромату додайте десертну ложку лимонного соку.
торт
7. Коли деко трохи охолоне, постарайтеся відокремити пергамент від тесту. Коржик акуратно перенесіть на розстелений вафельний рушник. За допомогою рушники звертаємо бісквіт в рулет, залишаємо його в такому положенні хвилин на 10, щоб він прийняв форму"ковбаски" .
торт
8. Через 10 хвилин розгортаємо наш корж для просочення кремом, він повинен бути ще теплим. Залежно від висоти вашого майбутнього торта (я обрала 10 см.) нарізаємо корж смугами, які в довжину повинні бути такими, якої висоти ви хочете отримати десерт (у мене, знову ж, 10 см.). Змащуємо їх сметанним кремом. Через кілька хвилин просочуємо вдруге.
торт
9. Решта зайві частини коржика рвемо на дрібні частини і заливаємо сметаною. Потім ретельно перемішайте ложкою, поки маса не станемо м'якою і однорідної.
торт
10. Приступаємо до формування торта у вигляді пня. Кожну нарізану смугу акуратно скочується в рулетик. Якщо в процесі він ламається, нічого страшного. Поставте рулет на тарілку, рясно полийте сметанним кремом і змастіть його боки. Повторіть те ж саме і з наступного смугою. Так продовжуйте, поки вони не схопляться між собою.
торт
11. Хвилин через 10, коли смуги коржика схопилися між собою, починаємо прикрашати торт з допомогою сметанному крихти. Закриваємо зверху все отвори цією сумішшю, а з однієї зі сторін ложкою викладаємо"коріння" нашого пня.
Які залишилися сметанним кремом просочуємо верх торта.
торт
12. У мікрохвильовці розтопіть шоколад з вершковим маслом, гарненько перемішайте до однорідності. Цим шоколадом ми будемо промащувати боки торта, намагаючись надати їм вигляду підсохлої кори за допомогою ложки або виделки.
торт
13. Прикрасити торт можна натертим шоколадом, а також крихтою з печива. Пам'ятайте, що торт повинен бути схожий на трухлявий пеньок. Наш сметанний торт готовий!

Схожі рецепти