Пиріг «трухлявий пень»
(покроковий рецепт з фото)
Як нескладного і не дуже дорогого десерт до чаю хочу запропонувати вам дуже класний варіант, як приготувати пиріг "трухлявий пень" . Ніжний, ароматний і неймовірно смачний!
Цей пиріг - спрощений варіант відомого тортика. Якщо у вас немає часу займатися складними прикрасами і іншим, то можна спекти ось такий простий, але в той же час класний пиріг. Що стосується тесту, то використовувати ви можете будь-яке варення, а також перетерті свіжі або заморожені ягоди за смаком.
- Яйце - 2 штуки
- Цукор - 1 Склянка(+ в крем за смаком)
- Кефір - 1 Склянка
- Сода - 2 чайних ложки
- Варення - 1 Склянка
- Борошно - 2.5 склянки
- Крем - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
1. Відразу ж включіть її і встановіть температуру на 180 градусів. У глибоку миску вбийте яйця і додайте склянку цукру і дрібку солі. Збийте вінчиком до однорідності.
2. Влийте кефір і в нього всипте соду. Знову збийте до появи пухирців.
3. Підготуйте варення або, як в даному випадку, збиті в блендері ягоди з цукром.
4. Викладіть в миску.
5. Невеликими порціями всипати борошно, замішуючи однорідне тісто.
6. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Надішліть в духовку і випікайте приблизно півгодинки (час залежить від обсягу форми).
7. Корж остудіть у формі кілька хвилин, а потім на решітці. Гострим ножем акуратно розріжте його на два коржі.
8. Для приготування крему збийте сметану з цукром. За бажанням можна додати ванілін для аромату або цедру лимона.
9. Щоб коржі були більш соковитими, можна просочити їх солодким сиропом (просто розчиніть трохи цукру в воді) або соком, наприклад. Викладіть на корж крем.
10. Залишками крему змастіть боки і добре промажте верхівку. Усе, наш пиріг готовий. Дайте йому постояти кілька годин, щоб він просочився. Перед подачею його можна додатково прикрасити за бажанням.