Рецепт Пиріг «трухлявий пень» фото

Пиріг «трухлявий пень»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кефір
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як нескладного і не дуже дорогого десерт до чаю хочу запропонувати вам дуже класний варіант, як приготувати пиріг"Трухлявий пень" . Ніжний, ароматний і неймовірно смачний!

Опис приготування:

Цей пиріг - спрощений варіант відомого тортика. Якщо у вас немає часу займатися складними прикрасами і іншим, то можна спекти ось такий простий, але в той же час класний пиріг. Що стосується тесту, то використовувати ви можете будь-яке варення, а також перетерті свіжі або заморожені ягоди за смаком.

  • Яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка(+ в крем за смаком)
  • Кефір - 1 Склянка
  • Сода - 2 чайних ложки
  • Варення - 1 Склянка
  • Борошно - 2.5 склянки
  • Крем - 2 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
пиріг
1. Відразу ж включіть її і встановіть температуру на 180 градусів. У глибоку миску вбийте яйця і додайте склянку цукру і дрібку солі. Збийте вінчиком до однорідності.
пиріг
2. Влийте кефір і в нього всипте соду. Знову збийте до появи пухирців.
пиріг
3. Підготуйте варення або, як в даному випадку, збиті в блендері ягоди з цукром.
пиріг
4. Викладіть в миску.
пиріг
5. Невеликими порціями всипати борошно, замішуючи однорідне тісто.
пиріг
6. Готове тісто перекладіть у жароміцних форму, змащену маслом або застелену пергаментом. Надішліть в духовку і випікайте приблизно півгодинки (час залежить від обсягу форми).
пиріг
7. Корж остудіть у формі кілька хвилин, а потім на решітці. Гострим ножем акуратно розріжте його на два коржі.
пиріг
8. Для приготування крему збийте сметану з цукром. За бажанням можна додати ванілін для аромату або цедру лимона.
пиріг
9. Щоб коржі були більш соковитими, можна просочити їх солодким сиропом (просто розчиніть трохи цукру в воді) або соком, наприклад. Викладіть на корж крем.
пиріг
10. Залишками крему змастіть боки і добре промажте верхівку. Усе, наш пиріг готовий. Дайте йому постояти кілька годин, щоб він просочився. Перед подачею його можна додатково прикрасити за бажанням.

Схожі рецепти