Торт «шоколадний принц»
(покроковий рецепт з фото)
Не дарма торт носить таку красиву назву! Адже цей тор, дами часто готують своїм коханим чоловікам на свята. "шоколадний принц" має красиву форму серця і дуже ніжну консистенцію!
Перед вами - простий рецепт приготування торта "шоколадний принц". Приготування торта можна розділити на кілька етапів. Власне - випікання коржа, приготування крему і глазурі, збірка торта. Готовий торт потрібно помістити в холодильник на кілька годин, щоб він встиг застигнути, а тісто просочилося кремом. Хай щастить!
- Яйця - 6 штук
- Вершкове масло - 320 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Маргарин - 250 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Молоко згущене - 400 грам
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Грецькі горіхи - 200 грам
- Какао порошок - 8 Ст. Ложок

Збиваємо міксером яйця, потім додаємо цукор і соду.

Засипаємо какао і перемішуємо.

В окремій ємності дуже добре розтираємо борошно з маргарином. До сипучого стану.

З'єднуємо вміст обох ємкостей, перемішуємо.

Густе тісто поміщаємо в форму для запікання, попередньо змащену маслом. Запікаємо в духовці 30 хвилин, температура 200 градусів.

Тим часом готуємо крем. Міксером збиваємо розм'якшене вершкове масло зі згущеним молоком.

Наш корж испекся. Кладемо його на стіл і розрізаємо смужками.

Коли корж охолоне, розламайте його на дрібні шматочки.

Горіхи волоські подрібнюємо в крихту в блендері.

Кладемо в глибоку миску порізаний корж, волоські горіхи і вершки. Ретельно перемішуємо.

З отриманої маси формуємо руками серце.

Готуємо глазур. Змішайте 70 грам вершкового масла, по 4 ст.Л цукру і какао-порошку, 2 ст.Л. Молока. Розтопіть отриману масу на слабкому вогні до однорідного стану.

Приготовленої глазур'ю полийте торт з усіх боків.

Зверху присипаємо подрібненими горіхами. Ставимо торт на пару годин в холодильник до застигання. Смачного!