Рецепт Торт на майонезі фото

Торт на майонезі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Какао , Бісквітне тісто
Дієтичне харчування
На святковий стіл
Випічка , Торти , Бісквіт , Бісквітний торт
Кількість порцій: 6
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Випічку на майонезі роблю вже не в перший раз, раніше це були кекси і печиво, в цей раз поділюся варіантом, як приготувати торт на майонезі. Він виходить пористим, ніжним і повітряним.

Опис приготування:

Моєму здивуванню не було меж, коли вперше зіткнувся з рецептом солодкої випічки на майонезі. Після першого мого досвіду можу сміливо рекомендувати використовувати майонез, він надає випічці особливу текстуру. Торт на майонезі за смаком не відрізняється від звичайного (без майонезу), тому не варто боятися.

  • Борошно пшеничне - 1 Склянка
  • Цукровий пісок - 1 Склянка
  • Яйце - 3 штуки
  • Майонез - 200 грам
  • Ваніль - 1 щіпка
  • Крем - 0, 5 L
  • Какао - 3 Ст. Ложки
торт на майонезі - фото крок 1
1. У миску або чашу блендера вбиваю яйця і додаю цукровий пісок (0, 5 склянки), перемішую.
торт на майонезі - фото крок 2
2. Додаю майонез і какао-порошок, перемішую до однорідної консистенції.
торт на майонезі - фото крок 3
3. Слідом за майонезом і яйцям додаю заздалегідь просіяне борошно, перемішую в останній раз.
торт на майонезі - фото крок 4
4. Форму для випічки застеляють пергаментом. Виливаю в неї бісквітне тісто, відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин.
торт на майонезі - фото крок 5
5. Сметану переливаю в миску, додаю цукровий пісок. Збиваю до розчинення крупинок, додаю ваніль.
торт на майонезі - фото крок 6
6. Готовий бісквіт дістаю з духовки, остуджують і розрізаю на 2 частини, одну з них рясно змащую кремом, потім накриваю інший.
торт на майонезі - фото крок 7
7. Готовий тортик посипаю какао-порошком і залишаю на кілька годин для просочення.

Схожі рецепти