Торт на майонезі
(покроковий рецепт з фото)
Випічку на майонезі роблю вже не в перший раз, раніше це були кекси і печиво, в цей раз поділюся варіантом, як приготувати торт на майонезі. Він виходить пористим, ніжним і повітряним.
Моєму здивуванню не було меж, коли вперше зіткнувся з рецептом солодкої випічки на майонезі. Після першого мого досвіду можу сміливо рекомендувати використовувати майонез, він надає випічці особливу текстуру. Торт на майонезі за смаком не відрізняється від звичайного (без майонезу), тому не варто боятися.
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Цукровий пісок - 1 Склянка
- Яйце - 3 штуки
- Майонез - 200 грам
- Ваніль - 1 щіпка
- Крем - 0, 5 L
- Какао - 3 Ст. Ложки

1. У миску або чашу блендера вбиваю яйця і додаю цукровий пісок (0, 5 склянки), перемішую.

2. Додаю майонез і какао-порошок, перемішую до однорідної консистенції.

3. Слідом за майонезом і яйцям додаю заздалегідь просіяне борошно, перемішую в останній раз.

4. Форму для випічки застеляють пергаментом. Виливаю в неї бісквітне тісто, відправляю в розігрітий до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

5. Сметану переливаю в миску, додаю цукровий пісок. Збиваю до розчинення крупинок, додаю ваніль.

6. Готовий бісквіт дістаю з духовки, остуджують і розрізаю на 2 частини, одну з них рясно змащую кремом, потім накриваю інший.

7. Готовий тортик посипаю какао-порошком і залишаю на кілька годин для просочення.