Торт «Кучерявий пінчер»
(покроковий рецепт з фото)
Приготування цього симпатичного тортика з цікавим і незвичним ім'ям забере у вас зовсім небагато часу і сил, зате смак у нього настільки приголомшливий, що важко відірватися!
Я не можу точно сказати, звідки у цього тортика з'явилося таке дивне назва, але точно знаю одне, рецепт приготування торта "кучерявий пінчер" досить старий, тому що готувала його і моя мама, і бабуся. Ось і я тепер роблю такий торт досить часто, тому що смак його нагадує мені дитинство, та й гості завжди раді поласувати такою смакотою. Загалом, ці ласощі на будь-який випадок життя, а, беручи до уваги той факт, що приготувати його досить легко, то вам обов'язково варто взяти на замітку цей простий рецепт торта "кучерявий пінчер", впевнена, він не раз виручить вас, коли ви будете чекати гостей.
- Яйце - 4 штуки
- Цукор - 3 склянки(2 - для тіста, 1 - для крему, + 8 столових ложок для глазурі)
- Крем - 1, 5 L(1 літр - для крему, 2 склянки - в тісто)
- Молоко згущене в банку - 1 штука
- Розпушувач - 36 грам
- Борошно - 4 склянки
- Какао - 2, 5 Ст. Ложки(1 - в тісто, 1, 5 - в глазур)
- Молоко - 4 Ст. Ложки
- Масло топлене - 2 Ст. Ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Вишня без кісточки - 150 грам
Просіваємо борошно через сито, щоб тортик вийшов більш повітряним.
В окремій мисці змішуємо яйця, 2 склянки цукру і 2 склянки сметани, розпушувач і ванілін, додаємо згущене молоко, перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто. Тепер нам необхідно розділити тісто на 3 рівні частини і в дві з них додати какао.
Далі з приготованого тесту ми випікаємо три коржа. Випікати треба в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20-25 хвилин.
Для крему ми змішуємо 1 літр сметани зі склянкою цукру, збиваємо. Починаємо збирати торт. Першим у нас йде корж з какао, змащуємо його кремом і викладаємо на нього вишню, потім йде корж без какао, його ми так само змащуємо кремом і прикрашаємо вишнею.
Третій корж з з какао ми розламуємо на шматочки і занурюємо в приготований крем, викладаємо їх поверх двох інших коржів.
У нас повинна вийти ось така акуратна гірка. Нам залишається тільки приготувати глазур. Змішуємо молоко, 8 столових ложок цукру і 5 чайних ложок какао, додаємо вершкове масло. Ставимо цю суміш на повільний вогонь і нагріваємо, поки маса не стане однорідною. Потім поливаємо цією глазур'ю торт.