Пиріг «кучерявий» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні, дуже смачний і кожен раз різний - це все про пиріг "кучерявий" з варенням в домашніх умовах, який стане відмінним варіантів для чаювання в колі родини або друзів.
Цей рецепт приготування пирога "кучерявий" з варенням хороший тим, що він підійде для будь-яких ягід або фруктів. Хрустке і дуже апетитне тісто стане прекрасною основою для простого десерту. До того ж, за його зовнішній вигляд його дуже люблять дітки.
- Яйце - 1-2 штук
- Цукор - 150-200 грам
- Маргарин - 200 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка
- Крохмаль - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 600-650 грам
- Варення - За смаком
1. Тісто дійсно одне з найпростіших. У глибокій мисці потрібно з'єднати маргарин (в рецепт приготування пирога "кучерявий" з варенням можна також використовувати вершкове масло), цукор і яйця.
2. Розтерти масу до однорідності. Потім поступово всипати борошно, просіяне з содою, сіллю і ваніліном.
3. В кінцевому рахунку вийде м'яке, досить еластичне тісто. Його потрібно розділити на дві нерівні частини. Меншу відправити в поліетиленовий пакет і в морозилку.
4. Ту, що побільше розкачати і викласти на деко, можна його попередньо застелити пергаментом, але тісто абсолютно не липне. Зробити виделкою невеликі проколи і відправити тісто в розігріту духовку.
5. Досить пропекти його близько 10-12 хвилин, щоб корж трохи підсох.
6. Після того, як основа трохи охолола, можна розподілити по поверхні будь-яке варення за смаком.
7. Щоб пиріг "кучерявий" з варенням в домашніх умовах не був вологий, можна присипати зверху крохмаль. Якщо варення густе, то можна обійтися і без нього.
8. Дістати шматочок тесту з морозилки. Натерти на середній або дрібній тертці, присипавши отриманої крихтою зверху. Надіслати пиріг назад в духовку і запікати до рум'яності.