Торт Кучерявий пінчер з вишнею
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний торт з вишнею та шоколадною глазур'ю.
Кількість порцій: 6-7
- Крем - 200 грам
- Цукор коричневий - 250 грам (в тісто - 150 м; для приготування шоколадної глазурі - 100 м)
- Какао -порошок - 2, 5 Ст. Ложки (в тісто - 1, 5 ст.Л.; для шоколадної глазурі - 1ст.Л.)
- Куряче яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Молоко - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Крем - 300 грам
- Цукрова пудра - 150 грам
- Вишня - 150 грам
Приготувати тісто: змішати сметану, коричневий цукор, яйця, розпушувач тіста, какао-порошок і борошно. Тісто має вийде по консистенції схоже на густу сметану. Для приготування торта я використовувала універсальний коричневий цукор ТМ "містраль" .
Форму змастити олією, вилити тісто, рівномірно розподілити по формі. Випікати в духовці при температурі 180-200 градусів 40-45 хвилин.
Готовий корж охолодити, розрізати на дві нерівні частини (нижня частина повинна бути товщиною 1 - 1, 5 см.).
Більшу частину коржа нарізати на невеликі шматочки.
Приготувати крем з вишнею. Промити вишню, видалити кісточки.
Дрібно нарізати.
Змішати сметану, цукрову пудру і подрібнену вишню.
Додати крем з вишнею до шматочках коржа і добре перемішати, щоб кожен шматочок коржа був покритий кремом.
Потім рівномірно викласти шматочки коржа в кремі на тонку частину коржа.
Для приготування шоколадної глазурі знадобиться вершкове масло, какао-порошок, молоко, коричневий цукор. Молоко змішати з какао-порошком, цукром, додати вершкове масло, поставити на середній вогонь, довести до кипіння і кип'ятити протягом трьох хвилин, постійно помішуючи. Глазур зняти з вогню, трохи охолодити.
Торт полити шоколадною глазур'ю, поставити в холод на кілька годин для просочення застигання крему.
Приємного чаювання!