Рецепт Пиріг «кучерявий» фото

Пиріг «кучерявий»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Є бажання приготувати щось швидко, мати смачний десерт і порадувати сім'ю смачним блюдом? Тоді особливо не хвилюйтеся, відкривайте книгу своїх кулінарних рецептів і готуйте пиріг "кучерявий" .

Для швидкого приготування пирога "кучерявого" знадобиться зовсім небагато продуктів. Крім сливового або смородинового варення, потрібно підготувати масло, яйця і цукор, інші продукти завжди присутні на кухні. В результаті ви отримаєте смачний ароматний десерт, який легко приготує навіть починаюча господиня. Продукт можна подавати не тільки до ранкового або вечірнього чаю, але і для корпоративних обідів і дитячих перекусів.

  • Борошно - 4 склянки
  • Олія - 200 грам
  • Ванілін - 1-2 грам
  • Куряче яйце - 2 штуки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Смородинове варення - 1 Склянка
пиріг
1. Перед тим як приготувати пиріг кучерявий, дістаньте вершкове масло з холодильника, нагрійте його до кімнатної температури. Покладіть в ємність масло, насипте цукор і ванілін. Все добре перемішайте. Можна для цього використовувати міксер. Візьміть яйця, розбийте їх. Влийте в ємність і перемішайте міксером. У вас повинна вийти маса, нагадує крем.
пиріг
2. Погасіть соду оцтом. Влийте в ємність, добре змішайте інгредієнти. Просійте борошно, вона позбудеться від грудок і стане пухнастою. Окремо відставте півсклянки борошна. В отриману масу всипте борошно. Перемішайте тісто. Це можна зробити і міксером за допомогою спіральних насадок. Добре замісити тісто. Воно повинно стати однорідної пластичної масою. За класичним рецептом тісто необхідно охолодити в холодильнику. Можна використовувати його для приготування і неохолодженим.
пиріг
3. Розділити тісто на дві частини. Візьміть меншу частину, додайте в нього борошно, що залишилося, вимісити тісто. Підготуйте лист. Покрийте його папером. Менший шматок тіста розкладіть тонким шаром (трохи більше 1 см завтовшки).
пиріг
4. Покладіть поверх шару тесту шар варення. Розрівняйте. Що залишився шматок тіста натріть на тертці і покладіть поверх варення (рівним шаром). Випікайте пиріг у нагрітому до 200 градусів духовці. Час приготування - 25 хвилин. Вийміть з духовки, поріжте на шматочки. Залиште пиріг остуджувати.

Схожі рецепти