Торт «кокосовий»
(покроковий рецепт з фото)
Кокосовий торт виглядає дуже апетитно і нарядно. Ви можете приготувати його будинку, щоб пригостити всіх своїх гостей. Лимон, який входить до його складу, надає легку кислинку і цитрусовий аромат.
Такий гарний торт стане прикрасою на будь-якому святковому столі. Для його приготування вам знадобиться кокосова стружка. Коржі виходять ніжними і повітряними. Щоб дізнатися, як приготувати торт кокосовий, прочитайте цей рецепт.
- Яйця - 6 штук (коржі)
- Цукор - 6 Ст. Ложок (коржі)
- Борошно - 6 Ст. Ложок (коржі)
- Лимонний сік - 1/4 склянки (курди)
- Вода - 1/4 склянки (курди)
- Лимонна цедра - 1 Ст. Ложка (курди)
- Цукор - 2/3 склянки (курди)
- Яйця - 3 штуки (курди)
- Кокосова стружка - 1 Склянка (прикраса)
- Збиті вершки, желатин, лимон - За смаком (прикраса)
Приготуйте шість коржів. Для кожного з них візьміть одне яйце, столову ложку борошна і цукру. Збийте інгредієнти для кожного коржа окремо і випікайте при 180 градусах до золотистого кольору. Потім приготуйте лимонний курд. Для цього змішайте сік лимона, цедру і цукор, доведіть масу до кипіння. Збийте яйця і введіть в них лимонну масу. Варіть все на маленькому вогні п'ять хвилин, постійно помішуючи.
Зберіть торт. Кожен корж змастіть лимонним курдом і посипте кокосовою стружкою.
Введіть в збиті вершки розведений у воді желатин або будь-який інший загущувач. Змастіть торт вершками.
Зверху викладіть ще один шар лимонного курдів. Добре його розрівняйте ложкою або лопаткою.
Викладіть півсклянки кокосової стружки на деко і випікайте до золотистого кольору при 180 градусах.
Обсипте боки торта підсмаженої кокосовою стружкою. Зробіть окантовку зі збитих вершків і прикрасьте часточкою лимона. Дайте торту настоятися з протягом декількох годин і подавайте до чаю.