Кокосовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Sladkoezhki, увага! Сьогодні хочу поділитися з вами просто дивовижним рецептом кокосового торта, дуже ніжного і буквально тане в роті! Обов'язково приготуйте його до найближчого свята!
Все в цьому торті ідеально - і ніжний масляний крем, і соковитий бісквіт, і кокосова присипка, яка робить торт святковим і дуже ошатним, а також завішані смак самого торта, надає йому нових ноток. Рецепт, як приготувати кокосовий торт, дуже простий. Я роблю два бісквітних коржа і розрізаю кожен навпіл, в результаті у мене виходить цілих чотири коржа, і торт виходить дуже високим.
- Яйця - 10 штук
- Цукор - 2, 5 склянки
- Борошно - 2, 5 склянки
- Вершкове масло - 200 грам
- Згущене молоко - 250 грам
- Вода кип'ячена - 400 грам
- Кокосова стружка - 50 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця для бісквіта повинні бути холодними, тому покладіть їх у холодильник заздалегідь. А дістаньте звідти вершкове масло і потримайте при кімнатній температурі близько години, тоді воно розм'якшиться і буде добре збивати.
Коржів для бісквіта будемо випікати два. Для першого змішайте 5 яєць і 1 склянка цукру, гарненько збийте міксером до високої піни і висветленія маси.
Ось приблизно такий повинна вийти маса.
Тепер поступово починайте вводити борошно, додаючи буквально по 1 ст. Ложці. Якщо у вас є спеціальне невелике сито, то можете додавати борошно з його допомогою, однією рукою постійно помішуючи тісто, а інший - струшуючи сито.
Тісто вийде досить рідким, не хвилюйтеся, в духовці воно прекрасно пропечеться.
Вилийте тісто у форму для випікання діаметром 22 см. Запікайте в духовці 40-45 хвилин.
Перший бісквітний корж готовий. Саме час приготувати другий точно так же, як готували перший.
Кожен бісквітний корж розріжте уздовж навпіл.
Приготуйте цукровий сироп. Для цього в теплій кип'яченій воді розведіть приблизно півсклянки цукру. Цим сиропом просочіть кожен бісквітний корж.
Приготуйте крем. У глибокій мисці змішайте вершкове масло і згущене молоко. Збийте міксером до однорідного стану.
Зберіть торт. На плоску тарілку покладіть перший бісквітний корж, змастіть кремом і накрийте другим коржем і т.Д.
Зверху прикрасьте кокосовою стружкою. Залиште торт на 1 час, щоб він просочився.
Приємного чаювання!