Торт «камуфляж»
(покроковий рецепт з фото)
На свято справжньому чоловікові пропоную приготувати смачненький подарунок - торт"Камуфляж" в домашніх умовах. Такий сюрприз буде відмінним варіантом для дня народження або професійного свята.
Опис приготування:
Рецепт приготування торта"Камуфляж" - це варіація на тему шоколадної випічки. При бажанні коржі можна зробити вершкові, а джем замінити улюбленим кремом. Створити камуфляжний малюнок можна також за допомогою крему з харчовими барвниками, якщо під рукою не виявилося мастики.
1. Для початку необхідно збити до білого вершкове масло і цукор.
2. По одному ввести яйця, продовжуючи збивати масу.
3. Борошно і какао просіяти і ввести поступово в тісто.
4. Подрібнити в пил (можна в крихту) мигдаль і відправити слідом за борошном.
5. Плитку шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влити шоколад в тісто і ретельно перемішати.
6. Форму для запікання трохи змастити вершковим маслом і викласти тісто. Надіслати в заздалегідь розігріту приблизно до 180 градусів духовку і випікати близько 1 годину.
7. Готовий корж повинен як слід охолонути (спочатку в формі, потім на решітці).
8. Остиглий корж розрізати вздовж на дві частини. Змастити нижній корж джемом або просочити сиропом.
9. Приготувати мастику і відокремити приблизно 2/3. Пофарбувати в зелений (в даному варіанті) колір.
10. Розкачати тонко і накрити мастикою торт. Вирівняти поверхню і обрізати зайве.
11. Частину, що залишилася мастику розділити навпіл і забарвити іншими квітами.
12. Щоб вийшов торт"Камуфляж" в домашніх умовах необхідно взяти невеликий шматочок мастики і розмазати його по тортика мокрим інструментом (шпателем, наприклад). Чергуючи кольору, зробити хаотичний малюнок на торті.
13. При бажанні зверху тортик можна прикрасити тематичної деталлю - пістолетом, вудкою або рушницею, наприклад.
- Яйце - 3 штуки
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 125 грам
- Борошно - 150-180 грам
- Мигдаль - 60 грам
- Шоколад - 100 грам
- Цукор - 100-120 грам
- Густий джем - 5-6 Ст. Ложок (за смаком)
- Мастика - 500 грам
- Харчовий барвник - 3 штуки
1. Для початку необхідно збити до білого вершкове масло і цукор.
2. По одному ввести яйця, продовжуючи збивати масу.
3. Борошно і какао просіяти і ввести поступово в тісто.
4. Подрібнити в пил (можна в крихту) мигдаль і відправити слідом за борошном.
5. Плитку шоколаду розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Влити шоколад в тісто і ретельно перемішати.
6. Форму для запікання трохи змастити вершковим маслом і викласти тісто. Надіслати в заздалегідь розігріту приблизно до 180 градусів духовку і випікати близько 1 годину.
7. Готовий корж повинен як слід охолонути (спочатку в формі, потім на решітці).
8. Остиглий корж розрізати вздовж на дві частини. Змастити нижній корж джемом або просочити сиропом.
9. Приготувати мастику і відокремити приблизно 2/3. Пофарбувати в зелений (в даному варіанті) колір.
10. Розкачати тонко і накрити мастикою торт. Вирівняти поверхню і обрізати зайве.
11. Частину, що залишилася мастику розділити навпіл і забарвити іншими квітами.
12. Щоб вийшов торт"Камуфляж" в домашніх умовах необхідно взяти невеликий шматочок мастики і розмазати його по тортика мокрим інструментом (шпателем, наприклад). Чергуючи кольору, зробити хаотичний малюнок на торті.
13. При бажанні зверху тортик можна прикрасити тематичної деталлю - пістолетом, вудкою або рушницею, наприклад.