Рецепт Торт «ескімо» фото

Торт «ескімо»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Какао, Бісквітне тісто
Страви без випічки
На обід, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Новий рік
Випічка, Торти, Бісквіт

Хочу розповісти вам простий рецепт торта "ескімо" . Торт дуже смачний, з ніжним бісквітом. Буде чудово виглядати на будь-якому святковому урочистому столі.

Торт "ескімо" буде до місця на будь-якому святковому столі. Він складається з ніжного бісквіту з начинкою і крему. Класичний рецепт торта "ескімо" вимагає приготування глазурі. Як присипки можна використовувати горіхи або і зовсім обійтися без неї.

  • Цукор - 3 склянки(1, 5 склянки в бісквіт, 1 стакан для крему, 0, 5 в глазур)
  • Яйця - 6 штук(4 яйця в бісквіт, 2 яйця в крем)
  • Борошно пшеничне - 1, 25 склянки(1 стакан в бісквіт, 0, 25 в вершках)
  • Волоський горіх - 1 Склянка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 250 грам(200 в вершках, 50 в глазур)
  • Какао - 4 чайних ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
торт
Для бісквіта нам потрібно спочатку підготувати яєчні жовтки. Відокремлюємо їх від білка і перетираємо з цукром. Потім додаємо півсклянки холодної води, розпушувач, борошно, горіхи.
Окремо збиваємо залишився яєчний білок до стану піни і додаємо в суміш.
торт
Заливаємо це все в форму або в сковорідку (поверхню попередньо змастити маслом) і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
торт
Поки бісквіт охолоджується, приступаємо в приготування крему. Змішуємо цукор, молоко, борошно, яйця і заливаємо в сковорідку. Варимо це все на повільному вогні до загусання. Коли крем охолоне, заливаємо в нього розм'якшене масло і збиваємо це все в пишну масу.
торт
За цей час бісквіт повинен охолодитися. Розрізаємо його на дві частини по горизонталі і з'єднуємо між собою кремом. Намазуємо крем на боки і на поверхню бісквіта.
торт
Готуємо глазур. Змішуємо цукор, какао, сметану. Варимо на повільному вогні, поки не розчинитися цукор. Тепер додаємо вершкового масла і перемішуємо.
торт
Поки глазур не охолола, поливаємо нею торт. Зверху все можна прикрасити горіхами.

Схожі рецепти