Рецепт Торт «ескімо» фото

Торт «ескімо»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти , Какао , Бісквітне тісто
Страви без випічки
На обід , На святковий стіл , День народження , Святковий обід , Новий рік
Випічка , Торти , Бісквіт
Кількість порцій: 8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу розповісти вам простий рецепт торта"Ескімо" . Торт дуже смачний, з ніжним бісквітом. Буде чудово виглядати на будь-якому святковому урочистому столі.

Опис приготування:

Торт"Ескімо" буде до місця на будь-якому святковому столі. Він складається з ніжного бісквіту з начинкою і крему. Класичний рецепт торта"Ескімо" вимагає приготування глазурі. Як присипки можна використовувати горіхи або і зовсім обійтися без неї.

  • Цукор - 3 склянки(1, 5 склянки в бісквіт, 1 стакан для крему, 0, 5 в глазур)
  • Яйця - 6 штук(4 яйця в бісквіт, 2 яйця в крем)
  • Борошно пшеничне - 1, 25 склянки(1 стакан в бісквіт, 0, 25 в вершках)
  • Волоський горіх - 1 Склянка
  • Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
  • Молоко - 1 Склянка
  • Вершкове масло - 250 грам(200 в вершках, 50 в глазур)
  • Какао - 4 чайних ложки
  • Крем - 4 Ст. Ложки
торт
Для бісквіта нам потрібно спочатку підготувати яєчні жовтки. Відокремлюємо їх від білка і перетираємо з цукром. Потім додаємо півсклянки холодної води, розпушувач, борошно, горіхи.
Окремо збиваємо залишився яєчний білок до стану піни і додаємо в суміш.
торт
Заливаємо це все в форму або в сковорідку (поверхню попередньо змастити маслом) і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
торт
Поки бісквіт охолоджується, приступаємо в приготування крему. Змішуємо цукор, молоко, борошно, яйця і заливаємо в сковорідку. Варимо це все на повільному вогні до загусання. Коли крем охолоне, заливаємо в нього розм'якшене масло і збиваємо це все в пишну масу.
торт
За цей час бісквіт повинен охолодитися. Розрізаємо його на дві частини по горизонталі і з'єднуємо між собою кремом. Намазуємо крем на боки і на поверхню бісквіта.
торт
Готуємо глазур. Змішуємо цукор, какао, сметану. Варимо на повільному вогні, поки не розчинитися цукор. Тепер додаємо вершкового масла і перемішуємо.
торт
Поки глазур не охолола, поливаємо нею торт. Зверху все можна прикрасити горіхами.

Схожі рецепти