Торт «ескімо»
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам простий рецепт торта "ескімо" . Торт дуже смачний, з ніжним бісквітом. Буде чудово виглядати на будь-якому святковому урочистому столі.
Торт "ескімо" буде до місця на будь-якому святковому столі. Він складається з ніжного бісквіту з начинкою і крему. Класичний рецепт торта "ескімо" вимагає приготування глазурі. Як присипки можна використовувати горіхи або і зовсім обійтися без неї.
- Цукор - 3 склянки(1, 5 склянки в бісквіт, 1 стакан для крему, 0, 5 в глазур)
- Яйця - 6 штук(4 яйця в бісквіт, 2 яйця в крем)
- Борошно пшеничне - 1, 25 склянки(1 стакан в бісквіт, 0, 25 в вершках)
- Волоський горіх - 1 Склянка
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Молоко - 1 Склянка
- Вершкове масло - 250 грам(200 в вершках, 50 в глазур)
- Какао - 4 чайних ложки
- Крем - 4 Ст. Ложки
Для бісквіта нам потрібно спочатку підготувати яєчні жовтки. Відокремлюємо їх від білка і перетираємо з цукром. Потім додаємо півсклянки холодної води, розпушувач, борошно, горіхи.
Окремо збиваємо залишився яєчний білок до стану піни і додаємо в суміш.
Окремо збиваємо залишився яєчний білок до стану піни і додаємо в суміш.
Заливаємо це все в форму або в сковорідку (поверхню попередньо змастити маслом) і запікаємо при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
Поки бісквіт охолоджується, приступаємо в приготування крему. Змішуємо цукор, молоко, борошно, яйця і заливаємо в сковорідку. Варимо це все на повільному вогні до загусання. Коли крем охолоне, заливаємо в нього розм'якшене масло і збиваємо це все в пишну масу.
За цей час бісквіт повинен охолодитися. Розрізаємо його на дві частини по горизонталі і з'єднуємо між собою кремом. Намазуємо крем на боки і на поверхню бісквіта.
Готуємо глазур. Змішуємо цукор, какао, сметану. Варимо на повільному вогні, поки не розчинитися цукор. Тепер додаємо вершкового масла і перемішуємо.
Поки глазур не охолола, поливаємо нею торт. Зверху все можна прикрасити горіхами.