Тонкі млинці на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати смачні, тонкі млинці дуже просто і швидко. Такі млинці стануть відмінним варіантом смачного сніданку. Беріть на замітку рецепт!
Якщо ви ще не готували млинці на заквасці, то обов'язково спробуйте. Завдяки заквасці вони виходять особливо тонкими, мереживними і ніжними на смак. Готуються вони легко, добре перевертаються і не рвуться. Подавати такі млинці краще гарячими, зі сметаною або джемом.
- Пшеничне борошно - 180 грам
- Дріжджі - 160 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Яйце - 2 штуки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Тепла вода - 50 мілілітрів
- Сода - 1 щіпка
Для приготування млинців на заквасці підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У мисці з'єднайте яйця, сіль, цукор і закваску. Збийте до отримання однорідної маси.
Додайте просіяне борошно і замісити тісто.
Додайте соду, влийте воду, перемішайте і залиште тісто на 15-20 хвилин.
На добре розігріту сковороду покладіть шматочок вершкового масло і влийте трохи рослинного. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник. Повертайте сковороду, щоб тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини, поки краю не почнуть корічневеть. Подденьте край лопаткою і переверніть. Смажте ще 1-2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть на блюдо.
Тонкі млинці на заквасці готові. Смачного!