Рецепт Тонкі млинці на заквасці фото

Тонкі млинці на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 4
Час приготування: 40 хв.

Приготувати смачні, тонкі млинці дуже просто і швидко. Такі млинці стануть відмінним варіантом смачного сніданку. Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Якщо ви ще не готували млинці на заквасці, то обов'язково спробуйте. Завдяки заквасці вони виходять особливо тонкими, мереживними і ніжними на смак. Готуються вони легко, добре перевертаються і не рвуться. Подавати такі млинці краще гарячими, зі сметаною або джемом.

  • Пшеничне борошно - 180 грам
  • Дріжджі - 160 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Тепла вода - 50 мілілітрів
  • Сода - 1 щіпка
тонкі млинці на заквасці - фото крок 1
Для приготування млинців на заквасці підготуйте всі необхідні інгредієнти.
тонкі млинці на заквасці - фото крок 2
У мисці з'єднайте яйця, сіль, цукор і закваску. Збийте до отримання однорідної маси.
тонкі млинці на заквасці - фото крок 3
Додайте просіяне борошно і замісити тісто.
тонкі млинці на заквасці - фото крок 4
Додайте соду, влийте воду, перемішайте і залиште тісто на 15-20 хвилин.
тонкі млинці на заквасці - фото крок 5
На добре розігріту сковороду покладіть шматочок вершкового масло і влийте трохи рослинного. Перемішайте тісто і влийте в сковороду один ополоник. Повертайте сковороду, щоб тісто повністю покрило дно. Смажте, не чіпаючи млинець, 1-2 хвилини, поки краю не почнуть корічневеть. Подденьте край лопаткою і переверніть. Смажте ще 1-2 хвилини з іншого боку, потім перекладіть на блюдо.
тонкі млинці на заквасці - фото крок 6
Тонкі млинці на заквасці готові. Смачного!

Схожі рецепти