Рецепт Млинці ажурні на заквасці фото

Млинці ажурні на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Дріжджі , Кисле молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати млинці ажурні на заквасці, обов'язково подивіться цей рецепт! Млинці виходять нічим не гірше класичних: такі ж гарні, рум'яний, ароматні і смачні.

Опис приготування:

Напевно кожна господиня знає, як спекти млинці, але мало хто пробував приготувати їх на заквасці. Раджу вам використовувати саме пшеничне закваску, але за бажанням можна приготувати і на житній, від цього смак млинців лише злегка зміниться. Найкраще випікати млинці на сковороді з товстим дном або на чавунній сковороді, НЕ змащуючи її олією. Так млинці будуть рівномірно пропікатися і придбають золотистий колір. Подавати таку випічку можна з медом, варенням, джемом, сметаною або різними сиропами, вибір залишається за вами.

  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Вода кімнатної температури - 500 грам(200 г - в закваску, 300 г - в тісто)
  • Кисле молоко - 500 грам
  • Біла пшеничне борошно - 300 грам
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Курине яйце - 2 штуки
млинці ажурні на заквасці - фото крок 1
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 2
2. Перекладіть закваску в миску тістоміса, додайте кисле молоко, воду і добре перемішайте. Додайте яйця, сіль, цукор і знову перемішайте. Додайте просіяне борошно, рослинна олія.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 3
3. Перемішайте в тістомісильн на 1 швидкості 1-2 хвилини до однорідності. Вилийте тісто в скляний або емальований посуд, накрийте мискою і залиште в теплому місці на три години. Через кожні 30 хвилин перемішуйте тісто.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 4
4. Розігрійте сковороду і змастіть рослинною олією. Випікайте млинці протягом 1 хвилини з кожного боку. Подавайте млинці з улюбленими добавками: сметаною або варенням. Смачного!

Схожі рецепти