Млинці ажурні на заквасці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви ще не знаєте, як приготувати млинці ажурні на заквасці, обов'язково подивіться цей рецепт! Млинці виходять нічим не гірше класичних: такі ж гарні, рум'яний, ароматні і смачні.
Напевно кожна господиня знає, як спекти млинці, але мало хто пробував приготувати їх на заквасці. Раджу вам використовувати саме пшеничне закваску, але за бажанням можна приготувати і на житній, від цього смак млинців лише злегка зміниться. Найкраще випікати млинці на сковороді з товстим дном або на чавунній сковороді, НЕ змащуючи її олією. Так млинці будуть рівномірно пропікатися і придбають золотистий колір. Подавати таку випічку можна з медом, варенням, джемом, сметаною або різними сиропами, вибір залишається за вами.
- Пшеничне борошно - 200 грам
- Вода кімнатної температури - 500 грам(200 г - в закваску, 300 г - в тісто)
- Кисле молоко - 500 грам
- Біла пшеничне борошно - 300 грам
- Дріжджі (опара) - 400 грам
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Курине яйце - 2 штуки
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Перекладіть закваску в миску тістоміса, додайте кисле молоко, воду і добре перемішайте. Додайте яйця, сіль, цукор і знову перемішайте. Додайте просіяне борошно, рослинна олія.
3. Перемішайте в тістомісильн на 1 швидкості 1-2 хвилини до однорідності. Вилийте тісто в скляний або емальований посуд, накрийте мискою і залиште в теплому місці на три години. Через кожні 30 хвилин перемішуйте тісто.
4. Розігрійте сковороду і змастіть рослинною олією. Випікайте млинці протягом 1 хвилини з кожного боку. Подавайте млинці з улюбленими добавками: сметаною або варенням. Смачного!