Рецепт Млинці ажурні на заквасці фото

Млинці ажурні на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно, Молочні продукти, Дріжджі, Кисле молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок, На сніданок
Випічка, Млинці

Якщо ви ще не знаєте, як приготувати млинці ажурні на заквасці, обов'язково подивіться цей рецепт! Млинці виходять нічим не гірше класичних: такі ж гарні, рум'яний, ароматні і смачні.

Напевно кожна господиня знає, як спекти млинці, але мало хто пробував приготувати їх на заквасці. Раджу вам використовувати саме пшеничне закваску, але за бажанням можна приготувати і на житній, від цього смак млинців лише злегка зміниться. Найкраще випікати млинці на сковороді з товстим дном або на чавунній сковороді, НЕ змащуючи її олією. Так млинці будуть рівномірно пропікатися і придбають золотистий колір. Подавати таку випічку можна з медом, варенням, джемом, сметаною або різними сиропами, вибір залишається за вами.

  • Пшеничне борошно - 200 грам
  • Вода кімнатної температури - 500 грам(200 г - в закваску, 300 г - в тісто)
  • Кисле молоко - 500 грам
  • Біла пшеничне борошно - 300 грам
  • Дріжджі (опара) - 400 грам
  • Рослинна олія - 50 мілілітрів
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Курине яйце - 2 штуки
млинці ажурні на заквасці - фото крок 1
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 2
2. Перекладіть закваску в миску тістоміса, додайте кисле молоко, воду і добре перемішайте. Додайте яйця, сіль, цукор і знову перемішайте. Додайте просіяне борошно, рослинна олія.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 3
3. Перемішайте в тістомісильн на 1 швидкості 1-2 хвилини до однорідності. Вилийте тісто в скляний або емальований посуд, накрийте мискою і залиште в теплому місці на три години. Через кожні 30 хвилин перемішуйте тісто.
млинці ажурні на заквасці - фото крок 4
4. Розігрійте сковороду і змастіть рослинною олією. Випікайте млинці протягом 1 хвилини з кожного боку. Подавайте млинці з улюбленими добавками: сметаною або варенням. Смачного!

Схожі рецепти