Рецепт Пісні млинці на заквасці фото

Пісні млинці на заквасці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Млинці
Кількість порцій: 8
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Масляна пройшла, а млинців якось не поїли толком. Але тепер вже пост, а млинчиків так раптом захотілося… Давайте разнообразим нашу дієту! Я розповім, як приготувати пісні млинці на заквасці.

Опис приготування:

Пісні млинці чудово виходять з різного виду заквасок. Можна використовувати навіть розсоли, тільки дивіться, щоб вони не забруднені тісто. Якщо пост не жорсткий, добре підійде сироватка. Взагалі, на мій погляд, чим простіше інгредієнти для млинців, тим приємніше їх готувати.

  • Борошно - 2 склянки
  • Дріжджі - 100 грам
  • Картопляний відвар - 3 склянки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
пісні млинці на заквасці - фото крок 1
Для наших пісних млинців будемо використовувати один секретний інгредієнт. Його мені підказала мамуля. Варимо картоплю в шкірці. Цей відвар зціджувати і охолоджуємо. Справа в тому, що картопля - це джерело крохмалю. А він сприяє еластичності. Тим самим ми замінили яйця відваром з-під картоплі.
пісні млинці на заквасці - фото крок 2
Тепер окремо про закваску. Спосіб її приготування, для тих, хто не знає, такий. Беремо 50 г. Борошна пшеничного або житнього. З житнього закваски тісто виходить кисліше, зате вона більш невибаглива. Змішуємо з 50 г. Води і перемішуємо. Цей процес потрібно повторювати протягом тижня. Кожен день потрібно закладати в закваску 50 г. Води і борошна і перемішувати. Тримати її потрібно в темному місці при кімнатній температурі. Відкладаємо 100 г. Від готової закваски.
пісні млинці на заквасці - фото крок 3
В охолодженому відварі розводимо закваску. Всипаємо потихеньку через сито борошно, перемішуючи консистенцію. Туди ж додаємо цукор, сіль і кілька ложок соняшникової олії. Збиваємо віночком (або міксером) і ставимо в тепло годин на вісім.
пісні млинці на заквасці - фото крок 4
Тепер дивимося, щоб з'явилися пухирці. Тісто може трохи піднятися. Це означає, що потрібно долити картопляний відвар, або просто воду. Консистенція повинна бути така ж рідка, як при випічці звичайних здобних млинців. Інакше у вас вийдуть оладки. На розпечену сковорідку виливаємо ополоник з рідким тестом. Через млинець починають проступати бульбашки. Ця дія закваски.
пісні млинці на заквасці - фото крок 5
Ось так, млинець за млинцем, напекли ми таку ось стопку. Якби не пост, присмачила б їх вершковим маслом. А так - доведеться обійтися! Зате в них можна загорнути варення, мед або кабачкову ікру. Смачного!

Схожі рецепти