Тісто пісне на дріжджах швидке
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться чогось смачненького (а для багатьох це означає випічку), а часу особливо немає, та й зайві калорії не потрібні, то вам дуже допоможе даний рецепт. Спробуйте!
1. Просійте борошно і дайте їй подихати хвилин 5. Після цього підігрійте воду до температури 40-45 градусів (в ній приємно тримати палець).
2. Змішайте дріжджі, цукор, воду, сіль і 6 ст.Ложек борошна. Дайте заквасці постояти в теплі хвилин 15 і підійти.
3. У великій мисці змішайте готову закваску і 4 склянки борошна - це простіше і швидше за все зробити міксером. Розбийте тісто так, щоб не було грудок і неоднорідності.
4. Поступово змішайте з тестом все борошно. Гарненько вимісити його, щоб стало гладким і однорідним.
5. Дайте тесту постояти 5-10 хвилин. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.
- Вода - 3 склянки
- Мука - 8 склянок
- Мука - 6 Ст. Ложок (для розведення дріжджів)
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Дріжджі - 100 грам
- Масло рослинне - 1 Склянка
- Сіль - 1 Чайна ложка
1. Просійте борошно і дайте їй подихати хвилин 5. Після цього підігрійте воду до температури 40-45 градусів (в ній приємно тримати палець).
2. Змішайте дріжджі, цукор, воду, сіль і 6 ст.Ложек борошна. Дайте заквасці постояти в теплі хвилин 15 і підійти.
3. У великій мисці змішайте готову закваску і 4 склянки борошна - це простіше і швидше за все зробити міксером. Розбийте тісто так, щоб не було грудок і неоднорідності.
4. Поступово змішайте з тестом все борошно. Гарненько вимісити його, щоб стало гладким і однорідним.
5. Дайте тесту постояти 5-10 хвилин. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.
2. Змішайте дріжджі, цукор, воду, сіль і 6 ст.Ложек борошна. Дайте заквасці постояти в теплі хвилин 15 і підійти.
3. У великій мисці змішайте готову закваску і 4 склянки борошна - це простіше і швидше за все зробити міксером. Розбийте тісто так, щоб не було грудок і неоднорідності.
4. Поступово змішайте з тестом все борошно. Гарненько вимісити його, щоб стало гладким і однорідним.
5. Дайте тесту постояти 5-10 хвилин. Готово! Можна ліпити пиріжки з будь-якою начинкою.