Рецепт Тісто пісне на дріжджах фото

Тісто пісне на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджі
Пісні страви
Для дітей
Заготовки
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

В Пост теж можна і потрібно тішити себе смачними речами! наприклад, як щодо ароматних і запашних пиріжків або великого пирога з пісною начинкою? апетитно? Тоді беремося за тісто! Це просто.

Опис приготування:

1. Воду нагріти до температури 40-45 градусів. Дріжджі розім'яти і розпустити в декількох ложках води з цукром. Якщо у вас багато часу, то додайте в цю суміш 1-1, 5 столові ложки борошна і дайте дріжджам гарненько"погуляти" , залишивши суміш на 15 хвилин в теплому місці. Якщо часу немає, продовжуйте місити тісто відразу.

2. Всипте в дріжджову суміш сіль, влийте залишок теплої води, розмішайте.

3. Борошно обов'язково просійте - так тісто буде пишніше. Всипте відразу велику половину борошна і замісити тісто. Залишок додавайте невеликими частинами, ретельно вимішуючи.

4. Під кінець потрібно додати масло і ще раз не лінуючись вимішати тісто. Воно повинно бути не сильно крутим, і не липнуче до рук. Готово.

5. Покладіть тісто в теплому місці і накрийте тканинною серветкою. Дайте підійти хвилин 20. Вимісити ще раз. Знову дайте підійти. Готово! Можна ліпити пиріжки або садити пиріг в духовку!

  • Вода - 1, 5 склянки
  • Мука - 4 склянки
  • Цукор - 1-2 Ст. Ложок
  • Масло рослинне - 0, 5 склянки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі - 25-30 грам
1. Воду нагріти до температури 40-45 градусів. Дріжджі розім'яти і розпустити в декількох ложках води з цукром. Якщо у вас багато часу, то додайте в цю суміш 1-1, 5 столові ложки борошна і дайте дріжджам гарненько"погуляти" , залишивши суміш на 15 хвилин в теплому місці. Якщо часу немає, продовжуйте місити тісто відразу.

2. Всипте в дріжджову суміш сіль, влийте залишок теплої води, розмішайте.

3. Борошно обов'язково просійте - так тісто буде пишніше. Всипте відразу велику половину борошна і замісити тісто. Залишок додавайте невеликими частинами, ретельно вимішуючи.

4. Під кінець потрібно додати масло і ще раз не лінуючись вимішати тісто. Воно повинно бути не сильно крутим, і не липнуче до рук. Готово.

5. Покладіть тісто в теплому місці і накрийте тканинною серветкою. Дайте підійти хвилин 20. Вимісити ще раз. Знову дайте підійти. Готово! Можна ліпити пиріжки або садити пиріг в духовку!

Схожі рецепти