Рецепт Тісто для чебуреків фото

Тісто для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно
Пісні страви , Веганські страви
На швидку руку
Випічка
Кількість порцій: 15
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Щоб тісто для чебуреків вийшло"зпузирчастий" , потрібно зробити всі кроки правильно. Я розповім, як приготувати тісто для чебуреків на гарячій сироватці. Цьому рецептом вже не один десяток років.

Опис приготування:

Це тісто - класичний варіант для чебуреків. Воно заварюється гарячою сироваткою і швидко замішується. Обов'язково в тісто додається рослинне масло, сіль і цукор. Деякі додають горілку і навіть мінеральну воду. Але я давно знайшла для себе саме цей рецепт, оскільки з ним чебуреки виходять дуже смачними і хрусткими.

  • Борошно - 1000 грам
  • Сироватка - 300 грам
  • Рослинна олія - 50 грам
  • Сіль - 1 Щепоток
  • Цукор - 1 щіпка
тісто для чебуреків - фото крок 1
1. Висипаємо борошно в миску і робимо лунку. Додаємо сіль, цукор і масло. Починаємо замішувати тісто.
тісто для чебуреків - фото крок 2
2. Тим часом нагріваємо сироватку до гарячого стану, але не кип'ятимо. Вливаємо поступово сироватку і замішуємо тісто.
тісто для чебуреків - фото крок 3
3. Тепер викладаємо тісто на стіл і добре його замішуємо до еластичного стану.
тісто для чебуреків - фото крок 4
4. Надішліть тісто в холодильник на 3 годину, а самі приготуйте начинку з фаршу.
тісто для чебуреків - фото крок 5
5. Тісто виходить дуже еластичне, добре піддається розкочування. Розділіть його на частини і розкачайте.
тісто для чебуреків - фото крок 6
6. Зверніть увагу, що тісто розгортати потрібно дуже тонко, тоді чебуреки будуть хрусткими.

Схожі рецепти