Тісто для чебуреків
(покроковий рецепт з фото)
Щоб тісто для чебуреків вийшло "зпузирчастий", потрібно зробити всі кроки правильно. Я розповім, як приготувати тісто для чебуреків на гарячій сироватці. Цьому рецептом вже не один десяток років.
Це тісто - класичний варіант для чебуреків. Воно заварюється гарячою сироваткою і швидко замішується. Обов'язково в тісто додається рослинне масло, сіль і цукор. Деякі додають горілку і навіть мінеральну воду. Але я давно знайшла для себе саме цей рецепт, оскільки з ним чебуреки виходять дуже смачними і хрусткими.
- Борошно - 1000 грам
- Сироватка - 300 грам
- Рослинна олія - 50 грам
- Сіль - 1 Щепоток
- Цукор - 1 щіпка

1. Висипаємо борошно в миску і робимо лунку. Додаємо сіль, цукор і масло. Починаємо замішувати тісто.

2. Тим часом нагріваємо сироватку до гарячого стану, але не кип'ятимо. Вливаємо поступово сироватку і замішуємо тісто.

3. Тепер викладаємо тісто на стіл і добре його замішуємо до еластичного стану.

4. Надішліть тісто в холодильник на 3 годину, а самі приготуйте начинку з фаршу.

5. Тісто виходить дуже еластичне, добре піддається розкочування. Розділіть його на частини і розкачайте.

6. Зверніть увагу, що тісто розгортати потрібно дуже тонко, тоді чебуреки будуть хрусткими.