Тефтелі на пару
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите не тільки смачну, але і корисну їжу, тоді на рецепт тефтелей на пару обов'язково варто звернути увагу. Оригінальні, апетитні і дуже соковиті.
Ці швидкі і смачні тефтелі на пару в домашніх умовах можна приготувати на обід або на вечерю для всієї родини. Відмінний варіант для тих, хто стежить за своєю вагою, так як подавати до столу страву можна з овочами або з низькокалорійним соусом, наприклад.
- Мал - 100 грам
- Панірувальні сухарі - 100 грам
- Фарш - 500 грам
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Цибулина - 1 штука
1. У невелику мисочку налити гарячу воду і замочити в ній рис. Панірувальні сухарі (можна використовувати скибочки хліба) залити молоком або водою і залишити на деякий час.
2. М'ясо вимити, обсушити і пропустити через м'ясорубку (можна подрібнити в блендері). Очистити і нарізати дрібними кубиками цибулину. З'єднати м'ясо, цибуля і панірувальні сухарі. Вбити яйце (можна також додати трохи молока, якщо фарш виходить сухуватим), посолити і поперчити за смаком.
3. Змочити руки в холодній воді і сформувати з фаршу акуратні кульки невеликого розміру. Також можна додати в фарш трохи свіжої зелені, якщо вона є під рукою.
4. Злити зайву воду з рису і кожен кульку обваляти в ньому з усіх боків.
5. Приготувати тефтелі на пару в домашніх умовах можна як в мультиварці або пароварці, так і за допомогою підручних засобів. Час залежить від розміру тефтелей і м'яса, яке використовується, але в середньому процес займає близько 30-40 хвилин.