Святкова слойка «Ялинка» з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)
Навіть найпростішу випічку можна оформити красиво і з вигадкою. Я пропоную спекти з готового листкового тіста слойку, оформити її у вигляді ялинки, а в якості начинки взяти чорничний джем.
Слойки "ялинки" відмінно виглядатимуть на святковому зимовому столі. Готуються вони просто з готового тіста і джему. Головне - правильно нарізати наші ялинки. Дивіться рецепт і фото.
- Готове листкове тісто - 500 грам (у мене було 2 пласта по 250 м)
- Джем чорничний - 150 грам
- Жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - За смаком
Для приготування слойки нам знадобиться готове листкове тісто і чорничний джем.
Тісто розморозимо. Перекладемо один з пластів тесту на злегка змочену водою пергаментний папір, трохи розкачати тісто качалкою. Потрібен пласт квадратної форми. Два краї тіста завернём до середини, повинен вийти ромб, трохи придавив його. Це треба для того, щоб визначити межі середини слойки.
Краї тесту розгорнемо. Разрежем краю на смужки, товщиною близько 2 см, як показано на фото.
По центру ромба викладемо джем. Розподілимо його рівномірно.
Загорнемо начинку смужками тіста. Палітурці їх між собою.
Слойку треба мазати збитими яйцем. Випікаємо слойку в духовці при температурі 180 г. 25 хвилин або слідуємо інструкції на упаковці листкового тіста.
Також чинимо з другим пластом листкового тіста.
Готову випічку охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Також чинимо з другим пластом листкового тіста.
Готову випічку охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
Подайте слойки до столу.
Приємного апетиту і смачного чаювання з ароматною випічкою!
Приємного апетиту і смачного чаювання з ароматною випічкою!