Рецепт Святкова слойка «Ялинка» з чорничним джемом фото

Святкова слойка «Ялинка» з чорничним джемом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Ягоди
Рецепти для схуднення
Для дітей, На святковий стіл, Десерт
Випічка, Солодке

Навіть найпростішу випічку можна оформити красиво і з вигадкою. Я пропоную спекти з готового листкового тіста слойку, оформити її у вигляді ялинки, а в якості начинки взяти чорничний джем.

Слойки "ялинки" відмінно виглядатимуть на святковому зимовому столі. Готуються вони просто з готового тіста і джему. Головне - правильно нарізати наші ялинки. Дивіться рецепт і фото.

  • Готове листкове тісто - 500 грам (у мене було 2 пласта по 250 м)
  • Джем чорничний - 150 грам
  • Жовток - 1 штука
  • Цукрова пудра - За смаком
святкова слойка
Для приготування слойки нам знадобиться готове листкове тісто і чорничний джем.
святкова слойка
Тісто розморозимо. Перекладемо один з пластів тесту на злегка змочену водою пергаментний папір, трохи розкачати тісто качалкою. Потрібен пласт квадратної форми. Два краї тіста завернём до середини, повинен вийти ромб, трохи придавив його. Це треба для того, щоб визначити межі середини слойки.
святкова слойка
Краї тесту розгорнемо. Разрежем краю на смужки, товщиною близько 2 см, як показано на фото.
святкова слойка
По центру ромба викладемо джем. Розподілимо його рівномірно.
святкова слойка
Загорнемо начинку смужками тіста. Палітурці їх між собою.
святкова слойка
Слойку треба мазати збитими яйцем. Випікаємо слойку в духовці при температурі 180 г. 25 хвилин або слідуємо інструкції на упаковці листкового тіста.
Також чинимо з другим пластом листкового тіста.
Готову випічку охолоджуємо і посипаємо цукровою пудрою.
святкова слойка
Подайте слойки до столу.
Приємного апетиту і смачного чаювання з ароматною випічкою!

Схожі рецепти