Сурімі
(покроковий рецепт з фото)
Мало хто чув про цю страву, на цьому, як приготувати сурімі, знає ще менша кількість людей. Сурімі - це дрібно порубане і спресовані м'ясо риби. І тут ми приготуємо домашнє сурімі.
По суті, сурімі - це напівфабрикат, який використовується для приготування інших страв. У той же час сурімі можна вживати без додаткових інгредієнтів, як крабові палички, які вважаються різновидом сурімі.
- Брикети Хек - 500 грам (заморожене спресованного філе)
- Вода чиста - 100 мілілітрів
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Приправа для краба - За смаком
![сурімі - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/surimi-286157.webp)
Для початку необхідно розморозити рибний брикет. Для цього дістаньте його з морозильної камери і залиште розморожувати на годину-півтора. Залежно від розміру брикету, час розморожування може варіюватися. Розморожене м'ясо потрібно подрібнити блендером в фарш.
![сурімі - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/surimi-286158.webp)
Викладіть фарш в каструлю, на повільному вогні випарьте з нього всю рідину. Потім розведіть крохмаль в 100 мілілітрах води і додайте в каструлю до фаршу. В цей час суміш необхідно постійно помішувати, щоб вона мала однорідну консистенцію. Коли суміш загусне, викладіть її в тарілку, дайте трохи охолонути.
![сурімі - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/surimi-286255.webp)
Коли фарш буде трохи теплим, в нього можна додати приправи за смаком. Потім його потрібно щільно спресувати в форму. Можна викласти його шаром товщиною в один-півтора сантиметри на фольгу. Тепер залишається дочекатися, поки сурімі застигне, і тоді блюдо можна нарізати смужками. Так його вживають в Японії, звідки і пішла сурімі.
![сурімі - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/surimi-286174.webp)
Перед вживанням сурімі потрібно нарізати на шматочки бажаного розміру. Іншу порцію можна відправити в морозильну камеру на зберігання. Таке м'ясо добре додавати в салати, також його можна вживати обсмаженою, як рибні палички. Я обвалюють їх в паніровці і обсмажую в олії.