Рецепт Сурімі фото

Сурімі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Хек
Вегетаріанське харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Рецепти сироїдіння
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Мало хто чув про цю страву, на цьому, як приготувати сурімі, знає ще менша кількість людей. Сурімі - це дрібно порубане і спресовані м'ясо риби. І тут ми приготуємо домашнє сурімі.

По суті, сурімі - це напівфабрикат, який використовується для приготування інших страв. У той же час сурімі можна вживати без додаткових інгредієнтів, як крабові палички, які вважаються різновидом сурімі.

  • Брикети Хек - 500 грам (заморожене спресованного філе)
  • Вода чиста - 100 мілілітрів
  • Крохмаль - 2 Ст. Ложки
  • Приправа для краба - За смаком
сурімі - фото крок 1
Для початку необхідно розморозити рибний брикет. Для цього дістаньте його з морозильної камери і залиште розморожувати на годину-півтора. Залежно від розміру брикету, час розморожування може варіюватися. Розморожене м'ясо потрібно подрібнити блендером в фарш.
сурімі - фото крок 2
Викладіть фарш в каструлю, на повільному вогні випарьте з нього всю рідину. Потім розведіть крохмаль в 100 мілілітрах води і додайте в каструлю до фаршу. В цей час суміш необхідно постійно помішувати, щоб вона мала однорідну консистенцію. Коли суміш загусне, викладіть її в тарілку, дайте трохи охолонути.
сурімі - фото крок 3
Коли фарш буде трохи теплим, в нього можна додати приправи за смаком. Потім його потрібно щільно спресувати в форму. Можна викласти його шаром товщиною в один-півтора сантиметри на фольгу. Тепер залишається дочекатися, поки сурімі застигне, і тоді блюдо можна нарізати смужками. Так його вживають в Японії, звідки і пішла сурімі.
сурімі - фото крок 4
Перед вживанням сурімі потрібно нарізати на шматочки бажаного розміру. Іншу порцію можна відправити в морозильну камеру на зберігання. Таке м'ясо добре додавати в салати, також його можна вживати обсмаженою, як рибні палички. Я обвалюють їх в паніровці і обсмажую в олії.

Схожі рецепти