Рецепт Суп з кукурудзи фото

Суп з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На обід , На вечерю , На швидку руку , Літні
Супи , Супи-пюре
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Набридли звичні супи і борщі? Ламаєте голову над приготуванням першого страви для обіду? Спробуйте смачне, незвичайне, але просте блюдо за рецептом, як приготувати суп з кукурудзи.

Опис приготування:

Суп варто готувати в сезон молодої кукурудзи, коли вона солодка, соковита, а зернятка ще пружні, не віддають гіркотою. Якщо дуже хочеться, то можна використовувати старішу кукурудзу, тоді додайте більше спецій. Крім свіжої підійде і консервована кукурудза. Суп легкий, поживний і смачний.

  • Кукурудза - 1 штука (коб)
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Зелена цибуля - 2 штуки
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 2 склянки (молоко або суміш води і молока)
  • Заголовок для палітурки - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - За смаком
суп з кукурудзи - фото крок 1
1. Насамперед вимийте качани кукурудзи, помістіть їх в киплячу воду і варіть 10-15 хвилин (залежить від розміру і зрілості качана).
суп з кукурудзи - фото крок 2
2. Дістаньте кукурудзу і остудіть, потім ножем або вручну відокремте зерна від качана.
суп з кукурудзи - фото крок 3
3. Залиште декілька зерен цільними, інші змішайте з невеликою кількістю води і збийте в блендері.
суп з кукурудзи - фото крок 4
4. У сотейнику або в каструлі розігрійте олію, додайте рубаний зелений лук і обсмажте до прозорості.
суп з кукурудзи - фото крок 5
5. Додайте до цибулі кукурудзяну пасту, перемішайте і прогрійте 1-2 хвилини.
суп з кукурудзи - фото крок 6
6. Влийте до кукурудзяної суміші воду або молоко (на свій розсуд).
суп з кукурудзи - фото крок 7
7. Доведіть суміш до кипіння, додайте за смаком сіль, мелений перець, варіть кілька хвилин.
суп з кукурудзи - фото крок 8
8. Розмішайте борошно з невеликою кількістю води і влийте тонкою цівкою в каструлю.
суп з кукурудзи - фото крок 9
9. Подавайте суп відразу після приготування, прикрасивши його меленим перцем або зеленню.

Схожі рецепти