Суп з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Набридли звичні супи і борщі? Ламаєте голову над приготуванням першого страви для обіду? Спробуйте смачне, незвичайне, але просте блюдо за рецептом, як приготувати суп з кукурудзи.
Суп варто готувати в сезон молодої кукурудзи, коли вона солодка, соковита, а зернятка ще пружні, не віддають гіркотою. Якщо дуже хочеться, то можна використовувати старішу кукурудзу, тоді додайте більше спецій. Крім свіжої підійде і консервована кукурудза. Суп легкий, поживний і смачний.
- Кукурудза - 1 штука (коб)
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Зелена цибуля - 2 штуки
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 склянки (молоко або суміш води і молока)
- Заголовок для палітурки - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - За смаком
1. Насамперед вимийте качани кукурудзи, помістіть їх в киплячу воду і варіть 10-15 хвилин (залежить від розміру і зрілості качана).
2. Дістаньте кукурудзу і остудіть, потім ножем або вручну відокремте зерна від качана.
3. Залиште декілька зерен цільними, інші змішайте з невеликою кількістю води і збийте в блендері.
4. У сотейнику або в каструлі розігрійте олію, додайте рубаний зелений лук і обсмажте до прозорості.
5. Додайте до цибулі кукурудзяну пасту, перемішайте і прогрійте 1-2 хвилини.
6. Влийте до кукурудзяної суміші воду або молоко (на свій розсуд).
7. Доведіть суміш до кипіння, додайте за смаком сіль, мелений перець, варіть кілька хвилин.
8. Розмішайте борошно з невеликою кількістю води і влийте тонкою цівкою в каструлю.
9. Подавайте суп відразу після приготування, прикрасивши його меленим перцем або зеленню.