Брага з кукурудзи
(покроковий рецепт з фото)
Кукурудза - найцінніший і улюблений американцями вид злакових, який володіє унікальними якостями і купою достоїнств. З неї можна приготувати безліч страв, наприклад - Брага. І я вам розповім, як!
На якість браги не впливає, виберете ви борошно або крупу. Дуже важливо строго дотримуватися температур, зазначених в рецепті.
- Зерно зернових (мука) - 1, 5 кілограма
- Солод - 300 грам
- Вода - 7 літрів
- Сухі дріжджі - 5 грам( (або 25 грамів пресованих))
Нагрейте воду до 5 градусів за допомогою водяної бані (велику каструлю заповніть водою на дві третини, а в малу налийте 6 літрів).
Акуратно засинайте борошно (крупу) у воду. Варіть 15 хвилин. Безперервно помішуйте.
Нагрейте кашу до 65 градусів. Варіть ще 15 хвилин.
Налейте в затор 1 літр води. Підніміть температуру до 75-80 градусів, утримуйте в цей раз температуру протягом 20 хвилин.
Нагрейте кашу до 65 градусів. Варіть ще 15 хвилин.
Налейте в затор 1 літр води. Підніміть температуру до 75-80 градусів, утримуйте в цей раз температуру протягом 20 хвилин.
Осколок Солод. Охолодити до розорення 65 градусів. Всипати солод. Перемішайте до стану однорідності. Накрийте каструлю кришкою, укутайте і залиште на 7 годин в теплому місці. Розведіть дріжджі. Охолодити до розорення 25-29 градусів. Додайте дріжджі, розмішайте. Перелийте в бродильно ємність, поставте гідрозатвор на шийці, і настоюйте 3-6 днів.