Брага з дріжджів і цукру
(покроковий рецепт з фото)
Якщо якістю алкоголю на полицях магазину ви не довіряєте, то спробуйте зробити його самостійно. В якості основи я запропоную вам нескладний спосіб, як приготувати брагу з дріжджів і цукру.
Це досить класичний рецепт, який зажадає від вас мінімум інгредієнтів і зусиль. Усе, що вам потрібно, - це великі чисті пляшки. Кількість інгредієнтів вказана на 1 порцію, тобто на 1 бутель. Ви ж можете робити стільки, скільки потрібно. Приблизно час бродіння - 14 днів, але процес може закінчитися і швидше, все залежить від температури.
- Дріжджі - 100 грам (з 1 бутель)
- Цукор - 4 кілограма
- Вода - 13 літрів
1. Підготуйте чисту воду. Прогрійте її трохи.
2. Всипте цукор і перемішайте, щоб він добре розчинився.
3. Окремо будуть додаватися дріжджі.
4. Спершу розчиніть їх у невеликій кількості теплої води і тільки після цього додайте в бутель.
5. Закрийте бутель кришкою з гідрозатворів. Для надійності можна обмотати її скотчем.
6. Приберіть пляшки в тепле місце і залиште для бродіння.
7. Днів через 12-14 процес буде завершений. Брага помітно посветлела і більше не блокують. А це значить, що вона повністю готова!