Брага із цукру
(покроковий рецепт з фото)
Розповім, як приготувати брагу з цукру. Сама я алкоголь не особливо жалую, але в радянські часи, коли з цією справою був дефіцит, моя бабуся робила таку брагу. Кажуть, смачно. Спробуєте?
Такий рецепт браги з цукру-дати радянськими часами, коли був дефіцит на все, включаючи алкоголь. Так що якісна домашня брага могла бути виміняла на продукти, послугу або ще щось корисне. В кінці кінців, за цю рідину платили гроші! Тому рецепт довго зберігали в таємниці, щоб клієнти приходили до них постійно. Тепер же секретів немає, і я вам розповім, як зробити брагу!
- Дріжджі - 1 кілограм
- Цукор - 18 кілограм
- Вода - 90 літрів
1. Готується брага просто. Дріжджі нехай полежать при кімнатній температурі, розтануть трохи.
2. У чисту велику бочку всипаємо цукор і заливаємо вказану кількість води прямо з-під крана.
3. Потім додаємо дріжджі, кришачи їх руками. Дуже довго і ретельно розмішати, щоб цукор трохи почав танути, а дріжджі пустили піну.
4. Тепер одягаємо кришку на бочку, поміщаємо зверху гідрозатвор і намагаємося закрити так, щоб не було ніяких щілин і пропусків для повітря!
5. Зброжує напій, поки з гідрозатвори не перестануть виділятися бульбашки. Ось тоді можна напій розливати по підготовленим банкам і подавати!