Рецепт Брага із цукру фото

Брага із цукру
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої , Алкогольні
Кількість порцій: 7-8
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

Розповім, як приготувати брагу з цукру. Сама я алкоголь не особливо жалую, але в радянські часи, коли з цією справою був дефіцит, моя бабуся робила таку брагу. Кажуть, смачно. Спробуєте?

Опис приготування:

Такий рецепт браги з цукру-дати радянськими часами, коли був дефіцит на все, включаючи алкоголь. Так що якісна домашня брага могла бути виміняла на продукти, послугу або ще щось корисне. В кінці кінців, за цю рідину платили гроші! Тому рецепт довго зберігали в таємниці, щоб клієнти приходили до них постійно. Тепер же секретів немає, і я вам розповім, як зробити брагу!

  • Дріжджі - 1 кілограм
  • Цукор - 18 кілограм
  • Вода - 90 літрів
брага із цукру - фото крок 1
1. Готується брага просто. Дріжджі нехай полежать при кімнатній температурі, розтануть трохи.
брага із цукру - фото крок 2
2. У чисту велику бочку всипаємо цукор і заливаємо вказану кількість води прямо з-під крана.
брага із цукру - фото крок 3
3. Потім додаємо дріжджі, кришачи їх руками. Дуже довго і ретельно розмішати, щоб цукор трохи почав танути, а дріжджі пустили піну.
брага із цукру - фото крок 4
4. Тепер одягаємо кришку на бочку, поміщаємо зверху гідрозатвор і намагаємося закрити так, щоб не було ніяких щілин і пропусків для повітря!
брага із цукру - фото крок 5
5. Зброжує напій, поки з гідрозатвори не перестануть виділятися бульбашки. Ось тоді можна напій розливати по підготовленим банкам і подавати!

Схожі рецепти