Рецепт Брага із цукру і дріжджів фото

Брага із цукру і дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Пшоно і пшениця
Рецепти без шкоди
На святковий стіл
Напої

Брага із цукру і дріжджів - одна з найпростіших і розповсюджених в готуванні. Від вас не потрібно великих зусиль, а в результаті ви отримаєте самогон без сторонніх смакових домішок.

Самогон, одержуваний на основі браги з цукру і дріжджів - один з найпопулярніших домашніх міцних алкогольних напоїв, т.К. Він має більш чистий смак, на відміну від отриманого з картоплі, буряків та інших цукрово- або крахмалосодержащих продуктів, які спотворюють смакові якості одержуваного напою і мають менший вихід спирту.

Брагу за бажанням можна ароматизувати сушеним кропом, листям смородини, цедрою цитрусових, виноградної вичавки, або іншими компонентами на ваш розсуд.

  • Цукор - 6 кілограм
  • Дріжджі пресовані - 200 грам
  • Вода - 30 літрів
брага із цукру і дріжджів - фото крок 1
1. Пресовані дріжджі розведіть в 5-6 літрах теплої (28-30 градусів), некип'яченої води. Дріжджі обов'язково повинні бути свіжими, НЕ засохлими і не перемороженнимі.
брага із цукру і дріжджів - фото крок 2
2. Далі приготуйте цукровий сироп. Для цього всипте цукор в теплу воду, перемішуйте до повного його розчинення.
брага із цукру і дріжджів - фото крок 3
3. Змішайте дріжджовий розчин з цукровим сиропом в потрібній для бродіння ємності. Доведіть обсяг води до 30 літрів. Температура отриманого сусла повинна бути в межах 28-32 градусів.
брага із цукру і дріжджів - фото крок 4
4. Поставте на ємність водяний затвор, залиште її для бродіння в темному місці. Температура в приміщенні, де буде бродити сусло, має дуже велике значення. Вона повинна бути в межах 18-25 градусів. Брага повинна бродити 6-7 днів. Перемішуйте її 1-2 рази в день, щоб компоненти не осідали на дно і реагували рівномірно.
брага із цукру і дріжджів - фото крок 5
5. Щоб визначити готовність браги, пробуйте її на смак. У ній не повинно бути солодощі, і бродіння повинно припинитися (перестане виділятися газ з водяного затвора). Після закінчення відведеного часу сусло посвітлішає, а на дні з'явиться осад. Брага із цукру і дріжджів готова!

Схожі рецепти