Брага із цукру і дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Брага із цукру і дріжджів - одна з найпростіших і розповсюджених в готуванні. Від вас не потрібно великих зусиль, а в результаті ви отримаєте самогон без сторонніх смакових домішок.
Самогон, одержуваний на основі браги з цукру і дріжджів - один з найпопулярніших домашніх міцних алкогольних напоїв, т.К. Він має більш чистий смак, на відміну від отриманого з картоплі, буряків та інших цукрово- або крахмалосодержащих продуктів, які спотворюють смакові якості одержуваного напою і мають менший вихід спирту.
Брагу за бажанням можна ароматизувати сушеним кропом, листям смородини, цедрою цитрусових, виноградної вичавки, або іншими компонентами на ваш розсуд.
- Цукор - 6 кілограм
- Дріжджі пресовані - 200 грам
- Вода - 30 літрів
1. Пресовані дріжджі розведіть в 5-6 літрах теплої (28-30 градусів), некип'яченої води. Дріжджі обов'язково повинні бути свіжими, НЕ засохлими і не перемороженнимі.
2. Далі приготуйте цукровий сироп. Для цього всипте цукор в теплу воду, перемішуйте до повного його розчинення.
3. Змішайте дріжджовий розчин з цукровим сиропом в потрібній для бродіння ємності. Доведіть обсяг води до 30 літрів. Температура отриманого сусла повинна бути в межах 28-32 градусів.
4. Поставте на ємність водяний затвор, залиште її для бродіння в темному місці. Температура в приміщенні, де буде бродити сусло, має дуже велике значення. Вона повинна бути в межах 18-25 градусів. Брага повинна бродити 6-7 днів. Перемішуйте її 1-2 рази в день, щоб компоненти не осідали на дно і реагували рівномірно.
5. Щоб визначити готовність браги, пробуйте її на смак. У ній не повинно бути солодощі, і бродіння повинно припинитися (перестане виділятися газ з водяного затвора). Після закінчення відведеного часу сусло посвітлішає, а на дні з'явиться осад. Брага із цукру і дріжджів готова!