Суп з брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Найгарніший і смачний суп! Відразу нагадує про Італію - там супи з брокколі зовсім не рідкість. Гарячий і ароматний суп з брокколі радує не тільки око, але і шлунок.
Я пропоную вам приготувати дуже смачний суп з брокколі на прозорому курячому бульйоні. Користь від такого супу безсумнівна. Про курячий бульйон і його користь знають все. Брокколі ж має здатність зв'язувати шкідливі речовини в організмі. Крім того, брокколі при невеликій калорійності містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Так що однозначно варто приготувати такий суп. А мій рецепт суп з брокколі з покроковими фотографіями допоможе вам в цьому. Готуйте з задоволенням.
- Брокколі - 200 грам
- Курячий стегенце - 1 штука
- Морква - 1 штука
- Зелений горошок - 100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Картопля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Корінь селери - 50 грам
- Корінь петрушки - 50 грам
- Зелень - - За смаком
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
- Лавровий лист - - За смаком

У каструлю налити воду, покласти курячий стегенце. Додати трохи солі і один лавровий лист. При закипанні знімати піну. Варити бульйон близько години.

Коріння петрушки і селери помити, почистити нарізати кубиками. Морква помити, почистити нарізати кубиками. Цибулю почистити, нарізати кубиками.

Часник почистити і дрібно порізати.

Додати в бульйон підготовлені овочі та горошок. Накрити кришкою. Дати прокипіти на невеликому вогні півгодини

Картоплю почистити, нарізати невеликими кубиками. З бульйону витягнути лавровий лист і м'ясо. Покласти в суп підготовлену картоплю.

Курку відокремити від кісток. М'якоть нарізати шматочками, покласти в суп. Продовжувати варити ще 15 хвилин.

У каструлю з супом додати брокколі. Як закипить проварити 5 хвилин. Додати сіль і перець за смаком. Вимкнути і дати настоятися ще 10 хвилин. При подачі посипати зеленню. Смачного!