Строганина з риби
(покроковий рецепт з фото)
Строганина з лосося - блюдо багатьох народів Півночі, яке ви можете покуштувати і в ресторанах. У багатьох південних країнах є його аналог - соковитий тартар, але для його приготування лосось не заморожує.
Строганина - найпростіша закуска з червоної риби. За вас все зробить морозильна камера, а вам залишиться лише нарізати і приправити страву. Користуйтеся гострим ножем, так як заморожене філе дуже важко розпиляти на тонкі шматочки.
- Лосось - 150 грам (заморожений)
- Сіль - 2-3 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9% - 0, 5 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти. Філе лосося перед приготуванням заморозьте при температурі мінус 18-20 градусів в морозильній камері. Найкраще протримати його там не менше 2-3 днів. Вважається, що за цей термін при такій низькій температурі гинуть всі шкідливі організми в рибі, якщо такі там присутні.
Шматочок замороженого лосося залиште буквально на 5 хвилин при кімнатній температурі, потім Напиляєте гострим ножем тонкі пелюстки філе.
Викладіть їх півколом на тарілку, можна внахлест. Поперчіть, приправити сіллю. Сіль найкраще використовувати велику морську.
Збризніть нарізку оцтом і рослинним маслом. Оцет можна замінити лимонним соком, але лимони - занадто дороге задоволення для жителів Півночі, а ось оцет під рукою є завжди! Залиште строганину буквально на 2 хвилини для просочування.
Після чого подайте блюдо до столу з чаркою оковитої або з іншим спиртним напоєм.