Соус для сирної запіканки
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні приготуємо апетитний і смачний соус для сирної запіканки. Соус заснований на молоці, такий варіант сподобається не тільки діткам, але і дорослим. Неодмінно спробуйте рецепт.
Саму запіканку можна приготувати з будь-якого рецепту, а ось соус підкреслить будь-яку запіканку і додасть їй особливий присмак. Основа соусу - молоко, вершкове масло і цукор - виходить свого роду солодкий "бешамель" . Такий соус можна подавати не тільки до запіканці, але і до млинців, оладок і інший солодкої випічки.
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 70 грам (для запіканки)
- Вершкове масло - 50 грам (для соусу)
- Яйця курячі - 1 штука
- Борошно пшеничне - 1, 5-2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 1 Ст. Ложка (для соусу)
- Молоко - 1 Склянка
- Цукор - 1-2 Ст. Ложок (для соусу)
Підготуйте інгредієнти.
У глибоку миску перекладіть сир, яйце, вершкове масло.
Додайте сюди ж цукор і борошно.
Добре перемішайте всі інгредієнти.
Перекладіть основу в промаслений форму, запікайте 25 хвилин при температурі 180 градусів.
Для приготування соусу візьміть сотейник. Перекладіть в сотейник борошно і масло.
Масло розтопіть, змішайте з борошном, щоб не було грудочок.
Вливайте поступово молоко тонкою цівкою, при цьому активно помішуйте соус віночком. Додайте цукор.
Варіть соус 6-7 хвилин. Готовий соус подавайте з запіканкою.
Смачного!